Türk askerine “işgalci” diyen provokatör Afrika gazetesini protesto etmek için düzenlenen gösteride, bazı eylemcilerin Türk bayraklarıyla Meclis binasının damına çıkmalarını protesto eden KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil yaptığı açıklamada “Meclis’e saygısızlık” yapıldığını ileri sürerken, şöyle demişti; “Toplumsal iradeyi temsil eden Meclis’in damının üzerine bayrak açılarak saygısızlık yapılmıştır.”
Ama ne var ki, bunları söyleyen Elcil’in 27 Mayıs 2015 tarihinde KKTC Meclisi’ne yönelik olarak yaptığı saygısızlık ile ağır ve çirkin saldırılar ortaya çıktı.
MECLİS’TE EYLEM
KTÖS üyeleri 20115 yılının Nisan ayında, izin almadan Meclis binasına girerek, oturum devam ederken eylem yapmışlar ve bildiri dağıtmışlardı. Bunun üzerine de Meclis Başkanı Sibel Siber, bu olayı Meclis’e tecavüz olarak değerlendirmiş, eylemciler hakkında soruşturma başlatmış ve bu olayı yargıya taşımıştı.
ELCİL’İN AÇIKLAMASI
Yargı süreci devam ederken KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, 27 Mayıs tarihinde yaptığı açıklamada, KKTC Meclis Binası’nın 1974 öncesinde sigara fabrikası olduğunu ve burada sigara üretildiğini hatırlatan Elcil, bu binanın sahiplerinin ise Rum Dianellos ailesi olduğunu söylemişti.
Şener Elcil, bu ailenin oğlu ile buluştuklarını da belirtirken , Dianellos’un kendilerine binaya girmeleri için noterden tasdiklenmiş bir yazı vereceğini, tasdikli belgeyi mahkeme aşamasında sunacaklarını kaydetmiş ve mülke tecavüz edenin öğretmenler değil de Meclis Başkanı Sibel Siber olduğunu söylemişti.
“MECLİS BİNASI RUM MÜLKÜ”
Meclis binasının bir Rum mülkü olduğuna da söyleyen Şener Elcil, şunları söylemişti;
“Sen buraya girip Meclis diye gasp ettin. Bu kabul edilebilir bir durum değil ve biz de bunu şimdi uluslararası alana taşımaya çalışıyoruz. KKTC’nin yüce mahkemeleri bize istedikleri cezayı verebilir. Hiçbir sıkıntımız yoktur. Bunu biz uluslararası yargıya taşıyacağız ve bizim elimizde bu binaya girebileceğimize dair mülk sahibinden tasdikli bir belgemiz var.”