Advertisement

Rum Yönetimi insansız hava aracı satın alacak

NACAK GAZETESİ- Fileleftheros gazetesi “Deniz Gözetimi İçin UAV” başlıklı haberinde, Güney Kıbrıs’taki deniz ve liman polisinin ileriki aylarda, büyük ve yüksek kapasiteli bir insansız hava aracı-UAV ile güçlendirileceğini yazdı.
UAV ve UAV için zaten ihaleye çıkılan yer kontrol istasyonu için, yazılım kontrolü ile birlikte 295 bin Euro’ya mal olmasının beklendiğini belirten gazete, bunun içerisinde 2 yıllık garanti ile UAV kullanıcılarının ve teknisyenlerinin eğitiminin de bulunduğunu yazdı.
UAV’nin taşıyacağı kameraların gündüz, gece ve termal olacağından da söz edildiğini belirten gazete, insansız hava aracından faydalanmak için toplam 6 kişinin eğitim göreceğini, bunlardan 4’ünün pilot ve sistemin kullanıcıları olarak 2’sinin ise sistemin teknisyenleri olarak eğitileceğini yazdı.