DOLAR 35,4188 0.24%
EURO 36,3212 -0.52%
ALTIN 3.069,461,24
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türkiye’nin Akdeniz’de ne işi mi var?

Türkiye’nin Akdeniz’de ne işi mi var?

ABONE OL
31 Temmuz 2018 15:55
Türkiye’nin Akdeniz’de ne işi mi var?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akdeniz’e en uzun kıyısı olan ülke 1800km ile Türkiye’dir ve Türkiye’ye “Akdeniz’de ne işin var” diye soruyorlar?
Lefkoşa’da yapılan “Dış Rumlar Konferansı”na  İsrail , Mısır ve Amerika Birleşik Devletleri’nin Rum Kesimi’ne akredite olan büyükelçileri Rumların tek taraflı doğalgaz aramasına tepki gösteren Türkiye’nin davranışlarını tahrik olarak niteledi. “Türk tehditleri” nedeniyle Türkiye’ye de tehditler savurarak, “Umarız bölgede askeri güç kullanacak noktaya gelmeyiz” dediler.
Çocuklara masal mı anlatır ABD, Mısır  ve İsrail Büyükelçileri?
Türkiye Cumhuriyeti uluslararası deniz hukukundan kaynaklanan ve doğal hak kabul görülen 200 millik bir kıta sahanlığı hakkına sahiptir. Türkiye , 32º 16′ 18″ meridyeninin Batısı boyunca kendisine ait olan alanların olduğunu, Türkiye’nin kendi kıta sahanlığının dış sınırları hak sahibi olduğu bölgeler aynı zamanda Mısır ile olan deniz sınırını oluşturmakta ve kıta sahanlığı hakkına münhasır olduğu ipso facto (fiilen) ve ab inito (başlangıçtan beri) ilkesinin geçerli bulunduğunu, söz konusu alanın batı kısmını kapsayan koordinatları tanımadığını BM Deniz Hukuku Bülteninde 2 Mart 2004’te yayımlatmıştır.
Türkiye ana kara devleti olarak kıyı uzunluğu esası ve diğer ilgili faktörler kapsamında coğrafi esasta kıta sahanlığı da BMDHS istinaden doğal olarak 200 deniz milidir. Oysa ada statüsünde olan GKRY’nin yarı kapalı deniz olan Akdeniz’de bu hakkı yoktur. Türkiye’nin 200 milde yargılama yetkisi var.
DIP NOT – Türkiye , 32º 16′ 18″ meridyeninin Batısı boyunca kendisine ait olan alanların olduğunu, Türkiye’nin kendi kıta sahanlığının dış sınırları hak sahibi olduğu bölgeler aynı zamanda Mısır ile olan deniz sınırını oluşturmakta ve kıta sahanlığı hakkına münhasır olduğu ipso facto (fiilen) ve ab inito (başlangıçtan beri) ilkesinin geçerli bulunduğunu, söz konusu alanın batı kısmını kapsayan koordinatları tanımadığını BM Deniz Hukuku Bülteninde 2 Mart 2004’te yayımlatmıştır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r