DOLAR 32,4070 -0.08%
EURO 34,6306 -0.55%
ALTIN 2.390,15-1,83
BITCOIN 1947016-4,55%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Aydın Akkurt yazdı;  FETÖ’nün inşaat yapılanması

Aydın Akkurt yazdı; FETÖ’nün inşaat yapılanması

ABONE OL
31 Temmuz 2018 15:46
Aydın Akkurt yazdı;  FETÖ’nün inşaat yapılanması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Şimdi bu başlığı gören bazıları  “Aydın Akkurt şimdi de inşaat  sektörünü hedef aldı, inşaat  sektörünü çökertecek” diyebilirler.

Ama kazın ayağı öyle değil. FETÖ’nün KKTC’de her sektörde oluşturduğu yapılanma,  sektörler ve KKTC için büyük bir tehlikedir.  Çünkü bu yapılanmaların hedefi, KKTC’yi kalkındırmak değil, KKTC’de terör yuvaları ve güçleri oluşturup, günü geldiğinde harekete geçmektir.

Bunun da  en acı örneğini Türkiye’de gördük.

Şimdi konumuza devam edelim.

KKTC’deki FETÖ yapılanması, özellikle 2010 yılının başlarında inşaat sektörüne el alttı. Türkiye’de FETÖ ile ilişkili   inşaat ve finans şirketleri üzerinden, KKTC’de oluşturulan bazı şirketler ile kişilere  büyük miktarlarda para transferleri  yapıldı. Bu paralarla da  arsalar, tarlalar satın alınarak inşaat sektörüne girildi.

Bu arada, FETÖ yapılanmasına yer almayan ve rakip olarak görülen inşaat şirketleri ile müteahhitler çeşitli yöntemlerle iflasa sürüklendi, etkisiz hale getirildi.

KKTC’deki FETÖ yapılanmasının inşaat  sektöründe en yoğun olarak faaliyet gösterdikleri bölgelerin başında da Girne geliyor.  Girne’de mantar gibi ortaya çıkan inşaatlara bakarsanız, ne demek istediğimi anlayabilirsiniz.

Bu inşaatları yapanların büyük çoğunluğu da  Türkiye kökenli şirketler. Tabii ki bunların yerli ortakları da var.

Peki, inşaat sektöründe bu kadar büyük yatırımlar yapılırken,  gelen paranın kaynağı araştırıldı mı?

Elbette ki hayır.

“Para nereden gelirse gelsin, yeter ki gelsin” denildi.

İşte, bu parayla da FETÖ’cüler de geldi ve KKTC’ye yerleşti. İnşaat sektörü ana üs ve ana finans kaynağı olarak belirlendi.

Daha sonra sıra, bu şirketlerin yöneticilerinin vatandaş yapılmalarına geldi.  Bazıları da vatandaş yapıldı. Şimdi ise bunları Türkiye’ye iade etmek mümkün değil.

Devam edelim.

Türkiye’de haklarında tutuklama kararı çıkarılan FETÖ’cüler de  inşaat sektöründe  faaliyet gösteren bazı şirketle sığındı. Bu şirketler tarafından korunup, kollanıyor. Kaldıkları evler de bunlara ait.  Bunlardan sözde ev satın alan bazı FETÖ’cüler de vatandaşlığı elde etmenin yolunu buldu.

Bu işin bir de finans boyutu var. İnşaat sektöründen elde edilen milyonlarca Dolar, çeşitli yöntemlerle FETÖ’ye aktarılıyor.

Peki bunları kim araştıracak, kim ortaya çıkarak ve inlerine kim girecek?

Bunlar, elini kolunu sallayıp KKTC’de yaşamaya devam mı edecek?

Sanmıyorum.

Er veya geç gereken mutlaka yapılacak…

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.