DOLAR 32,3862 -0.12%
EURO 34,7201 -0.26%
ALTIN 2.394,12-1,67
BITCOIN 1967091-2,47%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rusya tehditlerini sürdürüyor

Rusya tehditlerini sürdürüyor

ABONE OL
07 Aralık 2018 20:13
Rusya tehditlerini sürdürüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Rusya’nın Rum Yönetimi’ni, adada ABD askerinin toplanması halinde, tedbir alması gerekeceğine dair “açık şekilde tehdit ettiği” bildirildi.
Alithia gazetesi “Moskova Bizi Yine Tehdit Ediyor” başlıklı haberinde, Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova’nın  öncki gün yaptığı açıklamalarda, Rusya’nın, adada ABD askerinin toplanması halinde, Moskova’nın tedbir alacağına dair uyarıda bulunduğunu yazdı.
Habere göre Zaharova, “adanın daha fazla militarize edilmesi ve ABD ile NATO’nun planlarının hayata geçirilmesine müdahil olunmasının, Kıbrıs için kaçınılmaz tehlikeler ve istikrarı bozucu sonuçlar doğuracağını” söyledi.
Zaharova, bu planların arkasındaki Rusya karşıtı amaçları görmezden gelemeyeceklerini ve bu planların hayata geçirilmesi halinde, tedbir almaları gerekeceğini kaydetti.
Rusya Haber Ajansı TASS’ın yayınladığı habere göre Zaharova, “Washington’un adadaki askeri varlığını, Rus Hava Kuvvetleri’nin Suriye’deki başarılı operasyonunun akabinde bölgede artan nüfuzunu bastırmak için garanti altına almaya çalıştığına” dair farklı kaynaklardan gelen bilgilere atıfta bulundu.
RUM HÜKÜMETİ 
Gazete devamla, Rum Hükümeti’nin, Rusya’nın yaptığı bu açıklamayı yorumlamaktan kaçındığını ve Rusya’nın bu konudaki endişelerini yatıştırmaya çalıştığını yazdı.
Habere göre Rum Hükümet Sözcüsü Prodromos Prodromu, hiçbir zaman adanın militarize edilmesi gibi bir hedefleri olmadığı gibi, bugün de öyle bir şey arzu etmediklerini açıkladı.
Prodromu, Rum Yönetimi’nin coğrafi konumu gereği, insani operasyonlarla ilgili kolaylıklar sağladığını ve bunu, yalnızca bazı ülkelerin bu konuda talepte bulunması veya Rum Yönetimi ile ilgili bir işbirliği veya memorandum imzalamış olması halinde yaptığını belirtti.
Habere göre Prodromu, Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis’in konuyla ilgili son açıklamalarına da atıfta bulunarak, 2017 yılında Rum Yönetimi’nin havalimanlarında 672 durumla ve limanlarında da 225 durumla ilgili kolaylıklar sağlandığı; bu yıl ise 29 Ekim tarihine kadar havalimanlarında 212 durum, limanlarda da 207 durumla ilgili kolaylık sağlandığını kaydetti.
HRİSTODULİDİS-LAVROV
Gazete, bir diğer haberinde ise, Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis’in, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile dün telefonda görüştüğünü ve ilerleyen aylarda buluşacakları konusunda anlaştıklarını yazdı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.