DOLAR 32,4416 0.01%
EURO 34,7808 -0.21%
ALTIN 2.433,79-0,04
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tatar;   “İsrail işgalci görmek isterse aynaya baksın”

Tatar; “İsrail işgalci görmek isterse aynaya baksın”

ABONE OL
25 Aralık 2018 10:39
Tatar;   “İsrail işgalci görmek isterse aynaya baksın”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- UBP Genel Başkanı Ersin Tatar, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun “Türkiye Kıbrıs’ta işgalcidir” açıklamasına çok sert tepki gösterdi. UBP Genel Başkanı Tatar, yaptığı açıklamada “Netenyahu’nun Türkiye’nin Kıbrıs’ta işgalci olduğuna ilişkin sözlerini şiddetle kınadı ve “ Türkiye Kıbrıs’ta işgalci değil bizim güvenliğimizi sağlayan yegane ülkedir, Türkiye olmasa işbirliği yaptığı Rum Yönetimi çoktan özgürlüğümüzü, egemenliğimizi, toprağımızı elimizden almak için bize saldırırdı” dedi.
Tatar, yaptığı açıklamada şunları kaydetti;
“İsrail Başbakanı artık ne diyeceğini iyice şaşırdı. Rum Yönetimi ve Yunanistan’la Kıbrıs Türkü ile Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki hidrokarbon kaynaklarındaki haklarını gasp etme hayali ile ittifak kuran Netenyahu , Rum ağzı ile konuşuyor, tarihi gerçeklere ve anlaşmalara rağmen Türkiye’nin Kıbrıs’taki meşru askeri varlığına dil uzatıyor. Oysa kendisi de biliyor ki binlerce yıllık Devlet geleneği olan Türkiye ,İsrail gibi terörden değil, uluslararası hukuktan besleniyor ve Kıbrıs’ta bizim davetimiz üzerine, bizlerin can ve mal güvenliği için bulunuyor. Herkes aklını başına alsın. Türkiye, Rum-Yunan ikilisi ile İsrail gibi ülkeler istedi, onlar gürültü yapıyor diye Kıbrıs Türkü’nün geleceğini, Türk ulusunun çıkarlarını tehlikeye atmayacak Kıbrıs’taki etkin ve fiili garantörlük hakkından vazgeçmeyecektir.
Netenyahu , terörist, işgalci, haksızlık yapan görmek istiyorsa aynaya baksın. Yıllardır Filistinlilere acı çekiren, Kıbrıs Rum’unu desteklerken Kıbrıs Türkü’ne haksızlık yapan, uluslararası terörün ardında olan kendileridir. İsrail Başbakanı’nı ülkesi için çok geç olmadan gerçekleri görmeye, Rum’la bir olup Türk Ulusu aleyhine dans etmekten vazgeçmeye davet ediyorum.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.