DOLAR 32,4416 0.01%
EURO 34,7808 -0.21%
ALTIN 2.433,79-0,04
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yolsuzluk dosyaları gündemde   6 dosya üzerinde çalışılıyor

Yolsuzluk dosyaları gündemde 6 dosya üzerinde çalışılıyor

ABONE OL
15 Eylül 2019 20:16
Yolsuzluk dosyaları gündemde   6 dosya üzerinde çalışılıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

1- Şeker Sigorta’da yapılan ödemelerle ilgili ciddi saptamaları yapıldı. Suç dosyası poliste
2- Posta Dairesi’nde yolsuzluk iddiaları ile ilgili çalışma yapılıyor
3- T izinleri konusunda saptamalar yapıldı. Dosyalar polise teslim edildi
4- Başsavcılığın “mesele yok” diyerek kapattığı “Gübre Dosyası” bir ziraat mühendisi ile hukukçularla yeniden inceletiliyor
5- Turizm teşviklerinde yasaya aykırılık saptandı. Gelmeyen turistler için teşvik ödendi
6- Ulaştırma Bakanlığı’nda iki eski bakanla ilgili Ercan soruşturması sürüyor
NACAK GAZETESİ- Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, geçtiğimiz akşam Esentepe köyüne yaptığı ziyarette, yolsuzluk iddiaları ve hazırlanan dosyalarla ilgili açıklamalarda bulundu. “Nereden Buldun Yasası”nın çıkarılacağını da belirten Özersay, şunları söyledi;
“Kişisel menfaate dayanmayan, temiz siyasette kararlıyız, bununla övünüyoruz. Yolsuzluk ve usulsüzlük varsa üzerine gideceğiz. Olanların gidiyoruz. Dokunulmazlığı kalkması gereken varsa, konu genel kurula gelir, oylanır, kalkarsa yargılanır.
Şeker Sigorta konusunda bizzat biz insanlar atadık. Ciddi yolsuzluk saptaması yaptık. Suç dosyası poliste. Eğer suç unsuru bulunursa, mahkemeye gidecek. Bire bir takip edeceğiz. Kıb- Tek’te ek mesai ödemesiyle ilgili olayın üstüne gittik, geri ödettirdik.
Turizm teşviklerinde, 85 turist geliyor ama 100 turist için teşvik ödeniyor gibi durumlar saptadık, şimdi ödeme yapılırken, o saptadıklarımız düşülecek. Teşviklerde yasaya aykırılık saptadık anlayacağınız. Ulaştırma Bakanlığı iki eski bakanla ilgili Ercan soruşturmasını sürdürüyor. Tamamlanmak üzere. Posta’da yolsuzluk saptaması, üzerindeyiz. T izinleri konusunda saptadıklarımız var. Polise teslim ettik. Eskiden kalma gübre yolsuzluğu dosyasını da bir ziraat mühendisi ve hukukçularla inceletiyoruz. Nereden Buldun Yasasını da çıkartacağız.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.