DOLAR 32,4067 -0.07%
EURO 34,6480 -0.52%
ALTIN 2.393,21-1,70
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çavuşoğlu;   Doğu Akdeniz’de sondaj çalışmalarımız sürecek

Çavuşoğlu; Doğu Akdeniz’de sondaj çalışmalarımız sürecek

ABONE OL
01 Aralık 2019 21:59
Çavuşoğlu;   Doğu Akdeniz’de sondaj çalışmalarımız sürecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya’nın Alanya ilçesindeki bir otelde gerçekleştirilen AK Parti Gençlik Kolları Akdeniz Bölge Toplantısı’nda konuştu.
Çavuşoğlu, “Kıbrıs’ta bizim önerilerimize kulak vermediler. Biz de gemilerimizi gönderdik, sondajı başlattık. Burada sahada gücümüzü gösteriyoruz, şimdi bunun diplomasi ayağını yürütüyoruz, yürütmeye de devam edeceğiz.” dedi.
Çavuşoğlu, girişimci ve insani dış politikayı başarılı şekilde uygulamak için masada ve sahada güçlü olmaları gerektiğini ifade etti.
Güçlü olunmazsa, sahadaki kazanımların masada kaybedileceğini ve masada kazanılanların da sahada uygulanamayacağını anlatan Çavuşoğlu, “Sahada güçlü olmak demek, sadece sert gücümüzü kullanmak değildir. Sert gücü yerinde kullanmak faydalı olur. Suriye’de teröre karşı gücümüzü kullanıyoruz, temizliyoruz. İçeride de aynı şekilde.” diye konuştu.
Doğu Akdeniz’de tüm uyarıları rağmen Kıbrıs çevresindeki hidrokarbon zenginliklerini paylaşmak istemeyenlerin, Avrupa Birliğine (AB) güvendiğine dikkati çeken Çavuşoğlu, AB’de sadece üyelik dolayısıyla saçma bir dayanışma anlayışı bulunduğunu dile getirdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.