DOLAR 32,3788 -0.14%
EURO 34,7010 -0.31%
ALTIN 2.401,00-1,38
BITCOIN 1976896-2,40%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rus paralı askerleri  Türk askerine karşı Libya’da…  Finansör Rum Yönetimi
  • Kıbrıs Volkan
  • Dünya
  • Rus paralı askerleri Türk askerine karşı Libya’da… Finansör Rum Yönetimi

Rus paralı askerleri Türk askerine karşı Libya’da… Finansör Rum Yönetimi

ABONE OL
02 Ocak 2020 10:44
Rus paralı askerleri  Türk askerine karşı Libya’da…  Finansör Rum Yönetimi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Libya’da yasal hükümete karşı darbeci Halife Hafter saflarında savaşan paralı Rus askerlerinin “Wagner Grup” adlı paramiliter örgüte mensup oldukları ve bu örgütün merkezi Güney Kıbrıs’ta bulunan “Vegacy Strategic Services” adlı özel bir Rus askeri şirketine bağlı bulunduğu ortaya çıktı.
“Wagner Grubu”na mensup Rus paralı askerler Libya, Suriye, Sudan ve Venezuella’da savaşırken, bu paralı askerler Güney Kıbrıs’ta Rum Milli Muhafız Ordusu’na ait özel askeri kamplarda eğitim görüyor.
Geçtiğimiz Cumartesi günü Güney Kıbrıs’ı ziyaret eden darbeci Halife Hafter’a bağlı Libya Meclis Başkanı Salah Aquila Saleh Rum Melis Başkanı Dimitris Şilluris ve “Vegacy Strategic Services” askeri şirketinin yöneticileriyle de görüştü.
Bu görüşmelerde Libya’ya gönderilmesi beklenen Türk askerine karşı Libya’ya daha çok paralı Rus askeri gönderilmesi istenirken, bunun için gereken finansmanın Rum Yönetimi ve Rum Ortodoks Kilisesi tarafından karşılanacağı da bildirildi.
Yaklaşık 6 bin kişiden oluşan Wagner Grubu’nda sözleşmeli Rus askerlerin aylık maaşları 3-4 bin dolar civarında. Paralı savaşçılar, yerine getirdikleri görevlere göre ayrıca prim de alıyor.

BM tarafından tanınan Libya hükümetine karşı darbeci general Halife Hafter saflarında savaşan “Wagner Grubu”nun adı, Ukrayna’nın doğusundaki Donbass bölgesinde ayrılıkçı milisler ile Ukrayna Ordusu arasında yaşanan çatışmalarda duyuldu. Rus paralı askerlerden oluşan “Wagner Grubu” Suriye, Sudan ve Venezuella’da da faaliyet yürütüyor. Rus ordusunun üniformasını taşımayan, kamuflaj kıyafetli “Wagner Grup” askerleri 2014 yılında Kırım’daki çatışmalar sırasında da sahneye çıkmıştı.
“ÖZEL ORDU”
Moran Security Group adlı özel güvenlik şirketinin bünyesinde 2013 yılında Slav Kolordusu (Slavyanskiy Korpusk) adıyla faaliyete başlayan birlikte 267 sözleşmeli asker, Suriye’de petrol sahalarını ve boru hatlarını korumakla görevlendirildi. Daha sonra bu ülkedeki iç savaşa da katılan birlik, önceden Rusya ordusunun istihbarat birimlerinde görev yapan eski yarbay Dmitriy Utkin’in komutasında Ukrayna’nın doğusundaki çatışmalarda aktif rol üstlendi.
“PARALI SAVAŞÇILAR”
Uzmanlara göre yaklaşık 6 bin kişiden oluşan Wagner Grubu’nda sözleşmeli askerlerin aylık maaşları 3-4 bin dolar civarında. Paralı savaşçılar, yerine getirdikleri görevlere göre ayrıca prim de alıyor. Savaş bölgelerinde ölmeleri halinde ise yakınlarına 50-80 bin dolar tazminat ödeniyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.