DOLAR 32,3829 -0.13%
EURO 34,6608 -0.42%
ALTIN 2.392,12-1,75
BITCOIN 1983816-2,43%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çin’deki “Gizemli Hastalık”… KKTC’de önlemlerin alınması bekleniyor
  • Kıbrıs Volkan
  • Dünya
  • Çin’deki “Gizemli Hastalık”… KKTC’de önlemlerin alınması bekleniyor

Çin’deki “Gizemli Hastalık”… KKTC’de önlemlerin alınması bekleniyor

ABONE OL
22 Ocak 2020 11:33
Çin’deki “Gizemli Hastalık”… KKTC’de önlemlerin alınması bekleniyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Çin’de ortaya çıkan ve zatürreye benzetilen “gizemli hastalık” nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 6’ya çıktı.
Çin Ulusal Sağlık Komisyonu, ülkenin Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüsün dün itibarıyla 77 kişide teşhis edildiğini, ülke genelinde vaka sayısının 291’e çıktığını bildirdi.
Zatürre benzeri hastalığa yol açan yeni koronavirüsten kaynaklanan salgında ölen 6 kişinin Vuhan kentinden olduğu kaydedildi.
Yeni vakaların 72’sinin Hubey eyaletinde, 2’sinin Şanghay’da, 3’ünün Pekin’de yaşadığı ifade edildi.
Bu arada virüsten etkilenenler ile temasa geçen 1739 kişi hastanelerde müşahede altına alındı. Bunlardan 817’si taburcu edildi, 922’sinin müşahedesi ise sürüyor.
Çin’de dün insandan insana bulaştığı açıklanan virüs, ülkede 25 Ocak itibarıyla başlayacak Bahar Bayramı dolayısıyla tatillerini memleketlerinde geçirmek isteyen milyonlarca kişi için de risk oluşturuyor.
Bahar Bayramı için Pekin’den yola çıkan çok sayıda kişinin eczanelerden temin ettikleri tıbbi maskeleri taktıkları gözlendi.
Avustralyalı sağlık yetkilileri, Çin’deki virüs salgınıyla ilgili ülkede havalimanı taramalarının artırılacağı bilgisini paylaştı.
Çin ana karası ile seyahatlerin yoğun olduğu Hong Kong, Japonya, Güney Kore gibi diğer ülke ile bölgelerin de daha katı tarama önlemleri aldığına işaret edilirken, ABD’de en az üç havalimanında da Çin’den gelen yolcuların sağlık taramasından geçirilmeye başlandığı belirtildi.
İNSANDAN İNSANA BULAŞABİLİYOR
Ulusal Sağlık Komisyonunca salgını araştırmak üzere görevlendirilen uzman ekibin lideri Zhong Nanshan, dün yaptığı açıklamada, zatürre benzeri hastalığa neden olan virüsün, insandan insan geçebildiğini belirtmişti.
İSTANBUL’DAKİ HAVA YOLU ŞİRKETLERİ
Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü ekipleri, Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan “gizemli hastalık” nedeniyle İstanbul Havalimanı’ndan bu ülkeye sefer yapan hava yolu ve yer hizmetleri şirketlerini önlem almaları konusunda uyardı.
Vuhan kentinde ortaya çıkan, zatürre benzeri hastalığa yol açan yeni koronavirüsten kaynaklı salgının Türkiye’yi etkilenmemesi için İstanbul Havalimanı’ndaki ilgili kurum ve kuruluşlara bilgilendirme yapıldı.
İstanbul Havalimanı’ndan Çin’e yolcu taşıyan hava yolu ile yer hizmetleri şirketlerine virüsün belirtileri ve önlemleri düzenlenen toplantıyla aktarıldı.
Şüpheli bir yolcu gördüklerinde hemen kendilerinin bilgilendirilmesini isteyen yetkililer, bu konuda yapılacak işlemleri şirket görevlilerine anlattı.
Havalimanında virüslü yolcu tespit edildiği takdirde özel kıyafetli ekipler hastayı hemen karantina odasına götürecek. Hasta, buradaki işlemlerin ardından sağlık kurumlarına sevk edilecek.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.