Advertisement

Meclis Başkan Yardımcısı Töre; Şehitlerimizi asla unutmayacağız

NACAK GAZETESİ- Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Zorlu Töre, Gaziveren ve Çamlıköy Direnişi’nin 56’ıncı yıldönümü nedeniyle mesaj yayınladı.
Töre mesajında şu ifadeleri kullandı:
“Gaziveren ve Çamlıköy Direnişi’nin 56’ıncı yıldönümünde şehit ve gazilerimizin bize emaneti olan vatan topraklarında şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyoruz.
O dönemde Klerides yönetimindeki Rumların Enosis hayalleri kurarak Kıbrıs’ı bir Helen adası yapmak üzere gerçekleştirdikleri saldırılarda Gaziveren ve Çamlıköy’de de şehitler verdik.
Ne o günleri ne de şehitlerimizi asla unutmayacağız, unutturmayacağız. Şehitlerin, gazilerin, kahraman Mehmetçikle Mücahidin hediyesi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni ilelebet yaşatacağız.
Bizlere emanet ettikleri Özgürlük ve istiklal korunacak, bu kutsal emanet bizden sonraki nesiller tarafından devralınacaktır. Şehitlerimizin yattığı yerler nur olsun.