DOLAR 32,4767 0.11%
EURO 34,8108 -0.05%
ALTIN 2.427,92-0,28
BITCOIN 20603541,32%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Kadın haklarına saygı gösterilmeli”

“Kadın haklarına saygı gösterilmeli”

ABONE OL
08 Mart 2021 10:39
“Kadın haklarına saygı gösterilmeli”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, kadınların bireysel ve sosyal varlıklarını kabul etmeleri ve saygı göstermeleri gerektiğini kaydetti ve “Onları toplumsal dayatmalardan korumalı, temel hak ve özgürlüklerinin de ötesinde onların yaşam kalitelerini artıracak yasal dayanakları sağlamlaştırmalıyız” dedi.

Ataoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü  nedeniyle mesaj yayımlayarak kadının bir medeniyetin temeli olduğunu, kadın bir kültürde ne kadar kıymetli ise o toplum o kadar medeni olduğunu belirtti.

Kadının evde, fabrikada, tarlada, iş hayatında büyük fedakarlık örneği gösteren, sevginin ve merhametin adı olduğunu kaydeden Ataoğlu, kadının ailenin, toplumun yapı taşı olduğu kadar aydınlanmanın ve gelişmenin de öncüsü olduğunu vurguladı.

Ataoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi:

“8 Mart vesilesiyle bir kez daha vurgulamak isterim ki kadınlarımızın bireysel ve sosyal varlıklarını kabul etmeli ve saygı göstermeliyiz. Onları toplumsal dayatmalardan korumalı, temel hak ve özgürlüklerinin de ötesinde onların yaşam kalitelerini artıracak yasal dayanakları sağlamlaştırmalıyız.

Dünden bugüne toplumsal hayatımızın, millet ve devlet yapımızın odağında yer alan, her şartta fedakarlıklarını esirgemeyen kadınlarımızın hayatın her alanında daha etkin olmaları dileğiyle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.

Siz değerli kadınlarımız bilgi ve cesaretinizle daha güçlü bir Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti inşa edeceğiz.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.