DOLAR 32,3813 -0.13%
EURO 34,7126 -0.27%
ALTIN 2.403,50-1,28
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

CTP Kadın Örgütü, BM Genel Sekreteri Guterres’e mektup gönderdi

CTP Kadın Örgütü, BM Genel Sekreteri Guterres’e mektup gönderdi

ABONE OL
01 Eylül 2022 11:58
CTP Kadın Örgütü, BM Genel Sekreteri Guterres’e mektup gönderdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Kadın Örgütü Başkanı Doğuş Derya ve MYK üyeleri, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’e iletilmek üzere yazdıkları mektubu, Ledra Palace geçiş noktasında Kıbrıs’ta görevli Birleşmiş Milletler Barış Gücü siyasi işler uzmanı Arzu Çağın’a teslim etti.

Geçiş noktasında basına açıklama yapan CTP Kadın Örgütü Başkanı Doğuş Derya, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’e mektup yazdıklarını söyledi.

Güvenlik Konseyi’nin 2000 yılında kabul ettiği 13/25 sayılı karara işaret eden Derya, bu kararın çatışma yaşamış ülkelerde, kadınların barış inşa süreçlerine müdahil olmasını öngören ve daha önce çatışma yaşamış birçok ülkede müzakere masasına kadınların, yaşamış oldukları deneyimleri barış sürecine aktarmasını sağlayan bir karar olduğunu söyledi.

“Bu kararla ilgili Kıbrıs’ta da ciddi bir mücadele verdik” diyen Derya, 2008-2009 yıllarından itibaren başlayan bu mücadelenin cinsiyet eşitliği teknik komitesinin 2015 yılında kurulması ile sonuçlandığını belirtti.

Mektupta Guterres’e güven yaratıcı önlemlerin geliştirilmesi ve federal çözüme hizmet edecek şekilde yeniden uygulamaya konulması gerektiğini illettiklerini belriten Derya, “kadınlar olarak müzakerelerin yeniden başlaması için Guterres’e daha fazla insiyatif almasını, yurdumuzu barış içinde ve birleşik olarak görmek istediğimiz ifade ettik” dedi.

Mektubu teslim alan Arzu Çağın da “Sizin adınıza mektubu gereken yere ileteceğiz” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.