DOLAR 32,4695 0.1%
EURO 34,7727 -0.14%
ALTIN 2.425,93-0,36
BITCOIN 20570951,69%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“CTP adına ihracat-ithalat yaptık”

“CTP adına ihracat-ithalat yaptık”

ABONE OL
21 Eylül 2017 01:28
“CTP adına ihracat-ithalat yaptık”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CTP’li Civa’dan çok açıklamalar; “CTP adına ihracat-ithalat yaptık”

Partiyi ayakta tuttuk 3 sene. Mesela Sovyetlere, Rusya’ya gittik geldik. İhracat-ithalat yaptık. Parti adına yaptık. Portakal ihracatı yaptık, oradan motor getirdik, bir sürü ilişkiye girdik

CTP eski Milletvekili Mehmet Civa yıllar sonra yaptığı açıklamalarda , CTP’nin “Meclis boykotu” sürecinde mali yükünün arttığını, kazanıp Meclis’e giremeyen vekillerin de parti tarafından ödendiğini, bu dönemde Naci Talat’ın kendisine “Mali açıdan küçülürsek parti de küçülür, buna izin verme” dediğini anlattı.
CİVA’NIN AÇIKLAMALARI
“1990 yılında CTP Meclis’i boykot edip dışarıda kalınca çok büyük bir mali sıkıntı ile karşı karşıya kalındı. Milletvekili ve devlet katkısı ortadan kalkmıştı. Parlamentoda olmanın yarattığı avantajlar ortadan kalkmıştı. Hepsinden mahrum oldu parti. Ve MYK toplantılarında değerlendirmeler yapılırdı. O günlerde bir görüş vardı partiyi küçültelim diye… Profesyonel sayımızı azaltalım diye. Parti binalarının sayısını da azaltalım diye bir görüş vardı. Ben de ilk başta bu görüşlere sempatim vardı. Naci Talat bir MYK toplantısında hastaydı da 1990’ın hemen sonrasında, beni göklere çıkaran bir konuşma yaptı. “Bu partiyi bina sahibi yaptın, matbaa sahibi yaptın. Bu parti küçülmeyecek, küçülürsek yok olmaya gideriz, hedef büyütecek, kendisini de büyütecek. Mehmet Civa bu işlerin altından kalkar” dedi. Ben ağlamaya başladım. Şimdi de gözlerim dolar, duygusallaşırım. Naci’nin durumunu bilirdik, hastaydı ve çok zamanı da yoktu. Bu konuşma sonrasında ben dedim ki “Bu bize Naci’nin verdiği bir görevdir bunu aldık ve bundan sonra parti büyüyerek yoluna devam edecek. Sen rahat ol” dedim. Biz profesyonellerin sayısı 8-9’du, 14-15’e çıkardık. Artı milletvekilliğinden boykota katılan arkadaşlardan Özker Hoca ve Naci emeklilik hakkı kazanmıştı, ben de dedim ki benim durumum da tamamdır idare ederim. Diğer arkadaşlara da profesyonellere verdiğimiz maaş kadar milletvekillerine de maaş vereceyiz dedik. 3 sene yeni seçimlere kadar maaşlarını verdik. Yani Sarıca, Fadıl Çağda, Salih Usar’ı ödedik. 3 sene bu çark döndü partide… Bunun dönmesi için bizim bir takım işler yapmamız gerekiyordu. Ne yasa dışı ne de ahlak dışı bir iş yapmadık. Her şey kurallı, her şey muhasebe kayıtları altında tutuldu gizli olarak muhasebesi. Partiyi ayakta tuttuk 3 sene. Mesela Sovyetlere, Rusya’ya gittik geldik. İhracat-ithalat yaptık. Parti adına yaptık. Portakal ihracatı yaptık, oradan motor getirdik. Bir sürü ilişkiye girdik.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.