DOLAR 32,4424 0.04%
EURO 34,7352 -0.22%
ALTIN 2.420,81-0,57
BITCOIN 20572952,08%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

AÖA öğrencileri Meclis önüne yürüdü

AÖA öğrencileri Meclis önüne yürüdü

ABONE OL
15 Aralık 2022 13:11
AÖA öğrencileri Meclis önüne yürüdü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Atatürk Öğretmen Akademisi (AÖA) öğrencileri, Lefkoşa Terminal’den, Meclis önüne yürüyerek, Meclis’in alt komitesinde bekleyen Öğretmenler Değişiklik Yasa Tasarısı ve Atatürk Öğretmen Akademisi ile ilgili Bakanlar Kurulu kararını protesto etti.

Basın açıklamasını AÖA öğrencileri adına Hüseyin Kızıldere okudu.

AÖA’nın misyonunun hiçbir zaman bitmediği ve gelecekte de bitmeyeceği kaydedilen açıklamada, “Atatürk Öğretmen Akademisi’ne sahip çıkmaktan başka çıkar yolumuz yoktur” denildi.

“Hükümetin, 85 yıldır tüm zor koşullara rağmen ayakta kalmayı başaran kurumun varlığına son vermek için elinden geleni yaptığı ve bu uğurda kararlar almaktan çekinmediği” ileri sürülen açıklamada, “Meclis’in alt komitesinde bekleyen Öğretmenler Değişiklik Yasa Tasarısı ve 30 Kasım günü alınan Bakanlar Kurulu kararı bizleri buraya getirmiştir” ifadeleri kullanıldı.

Öğretmen yetiştiren tek kurum olan akademiye yatırım yapılması ve öğretmenlik mesleğinin statüsünün yükseltilmesi talep edilen açıklamada, “Bu ülkenin genç öğretmenlerine güvenin” çağrısı yapıldı.

Açıklamada, “Atatürk Öğretmen Akademisi ve biz öğretmen adaylarıyla ilgili tek taraflı karar almaktan vazgeçin, bizleri görmezden gelmekten vazgeçin” denildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.