DOLAR 32,3931 -0.11%
EURO 34,5892 -0.66%
ALTIN 2.385,76-2,01
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Akıncı kaosa oynuyor

Akıncı kaosa oynuyor

ABONE OL
17 Ocak 2018 22:58
Akıncı kaosa oynuyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

  CTP, TDP ve HP’nin “UBP ile hükmet kurmayacaklarını” açıklamalarından sonra devreye giren CTP’nin ruhani lideri Talat da  hazırlanan senaryo doğrultusunda yaptığı açıklamada, “UBP’nin hükümeti kuramayacağını” ileri sürerek  , Cumhurbaşkanı Akıncı’ya yaptığı çağrıda “hükümeti kurma görevini CTP’ye vermesini istedi

 Talat’ın bu çağrısından sonra harekete geçen Akıncı da dün yaptığı açıklamada, “hükümeti kurma görevini, gerekli çoğunluğu sağlayıp kurabilecek olan bir grup başkanına ya da milletvekiline vereceğini” söyledi
 Hazırlanan senaryonun ise iki ana hedefi olduğu bildirildi. Birinci hedef;  hükümeti kurma görevinin CTP’ye verilmesi  ve Kıbrıs konusunda dayatılan çözüm şeklini kabul edecek bir “çözüm hükümeti”  oluşturulması

 Bu başarısızlığa uğrarsa,  hükümeti kurma görevi UBP’li bir milletvekiline önerilecek, bu şekilde de UBP içerisinde çatışma ve bölünme yaratılmaya çalışılacak,            

AKINCI’NIN AÇIKLAMASI
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, milletvekilliği erken genel seçimi sonuçlarının açıklanmasının ardından sürecin ilerlediğini, Anayasal çerçevede, hukuk içinde gereğinin yapılacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, dün Girne’de Oğuz Veli Ortaokulu’nun kütüphane açılışında basının, seçime ve yeni hükümetin kurulmasına yönelik sorusu üzerine süreçle ilgili bilgi verdi.

Akıncı, siyasi partilerin değerlendirmeler yaptığını söyleyerek, milletvekillerinin yemin gününün yaklaştığını, hükümetin istifasını bir iki gün içinde sunmasının beklendiğini kaydetti.

İstifanın ardından yeni hükümet kuruluncaya kadar şimdiki hükümetin görevde kalmasına ilişkin yetkilendirme yapacağını anlatan Akıncı, daha sonra partilerle istişarelerin başlayacağını söyledi.

“GÖREV KURABİLECEK OLANA”

Akıncı, Anayasa’nın öngördüğü çerçevede hükümeti kurma görevini, gerekli çoğunluğu sağlayıp kurabilecek olan bir grup başkanına ya da milletvekiline vermek durumunda olduğunu belirtti.

Ülkede parlamenter sistem olduğunu, hükümetleri cumhurbaşkanının değil siyasi partilerin kurduğunu söyleyen Akıncı, cumhurbaşkanının hükümetin atamasını yapacağını kaydetti.

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (31)


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.