DOLAR 34,2461 0%
EURO 37,6229 -0.06%
ALTIN 2.919,42-0,06
BITCOIN 21421140,73%
Lefkoşa
°

05:34

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Yüreğimiz birdir, kalbimiz tektir”

“Yüreğimiz birdir, kalbimiz tektir”

ABONE OL
06 Ekim 2024 20:30
“Yüreğimiz birdir, kalbimiz tektir”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Yeniden Doğuş Partisi’nin (YDP), 8. kuruluş yıl dönümünü resepsiyonuna katıldı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar burada yaptığı konuşmada, YDP’nin 8’nci kuruluş yıldönümü kutlamalarında bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Kendisine gösterilen ilgi ve sevgiden dolayı mutlu olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, “Bizler aynı ırkın ve milletin evlatlarıyız. Yüreğimiz birdir, kalbimiz tektir” dedi.

“Bizleri birbirimize bağlayan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Anavatan Türkiye Cumhuriyeti sevgisidir” diye konuşan Cumhurbaşkanı Tatar, şerefli Türk Milletinin evlatları olarak mücadeleye devam edildiğini ifade etti.

Görev süresi boyunca Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tanıtılması için uğraş verdiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye’nin birçok ilinde Kıbrıs Meselesi’ni anlattığını vurguladı.

Kıbrıs’la ilgili geçmişte oluşan olumsuz algının son 4 yılda olumluya dünüştüğünü anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye ile ilişkileri düzeltmek ve devleti tanıtmak için söz verdiğini ve gerçekleştirdiğini kaydetti.

Kıbrıs’ta bir antlaşma olacaksa Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin antlaşmanın bir parçası olcağını aktaran Cumhurbaşkanı Tatar, federasyon defterinin kapandığını dile getirdi.

Devletten asla taviz verilmeyeceğini uluslararası görüşmelerde söylediğini anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, federasyonun kabulu ile Avrupa Birliği’nde yer almayan Türkiye’nin garantörlüğü ve askeri varlığının sonlanacağını vurguladı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin iki devletli çözüm siyasetine tam destek verdiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın BM Genel Kurul toplantısında ‘Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tanınması, ambargoların kaldırılması ve müktesep hakların tescil edilmesi’ çağrısı yaptığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Tatar konuşmasının devamında YDP’nin 8’nci kuruluş yıldönümü kutlayarak, çalışmalarından dolayı YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı, YDP milletvekili Talip Atalay ve üyelerini tebrik etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r