DOLAR 34,2906 0.16%
EURO 37,0922 -0.36%
ALTIN 3.028,620,57
BITCOIN 2254214-3,63%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Yeşil Okullar Projesi” farkındalık yaratmaya devam ediyor

“Yeşil Okullar Projesi” farkındalık yaratmaya devam ediyor

ABONE OL
25 Ekim 2024 21:05
“Yeşil Okullar Projesi” farkındalık yaratmaya devam ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği, Milli Eğitim Bakanlığı ve Uluslararası Final Üniversitesi Çevre Araştırmaları Merkezi işbirliğinde uygulanan “Yeşil Okullar Projesi” devam ediyor.

Çevreye duyarlı ve saygılı nesiller yetiştirilmesi hedeflenen proje kapsamında hazırlanan çalışmalar,iletişim sponsoru olan Bayrak Radyo Televizyon Kurumu aracılığıyla çeşitli kamu spotlarıyla yayınlanıyor..

Proje kapsamında 30 şirket ve 30 okul eşleşerek, iklim dayanıklılığı konusunda projeler üretecek..

GİKA KOOP İstasyon Üretim ve Satış Merkezi’nde yer alan toplantıda BRT’ye konuşan Proje Koordinatörü Prof. Dr. Şerife Gündüz, bu yıl iklim değişikliği ve adaptasyon üzerine çalışmalar yapacaklarını ifade ederek bu sayede hem okulların he de şirketlerin çalışmalar doğrultusunda gelişeceğine inanç belirtti.

Gündüz, “Geçen yıl neredeyse 60 bin kişiye ulaştık. Bu yıl da 100 bin kişiye ulaşmayı hedefliyoruz. Bu konuda sivil toplum örgütlerimizde bizlere destek veriyor” dedi.

Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı İçim Çağıner Kavuklu da Yeşil Okullar Projesi’yle Milli Eğitim Bakanlığı ve işletmelerle el ele verip, bir vizyon paylaşımı yapmayı hedeflediklerini söyledi.

“Yeşil Okullar Projesi ülkemizi sararak, büyümeye devam ediyor” diye konuşan Kavuklu, girişimciliğin okullarda yayılması konusunda, genç nesillere doğa ve çevre bilincinin aşılanması gerektiğine vurgu yaptı.

Kavuklu, “ Okullarda ve çocuklarımızdaki ve zihinsel değişimi gördükçe geleceğe dair umutlarımız oluşacak” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki Teknik Öğretim Dairesi Müdürü Gülşen Hocanın ise dünyadaki en önemli konunun çevre duyarlığı olduğuna dikkati çekti.

Hocanın , “Çevre her düzeyde, herkesin sorumluluğundadır. Biz de bu bilinçle hareket ediyoruz. Gençlerin istihdam edilmesi ve kadınların desteklemesi konusunda GİKAD’ın yaptığı projeler büyük bir başarı sergiliyor” dedi.

Konuşmalarından ardından, kura çekilerek, işletmeler ve okullar eşleşti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r