DOLAR 32,3739 -0.16%
EURO 34,7490 -0.22%
ALTIN 2.426,83-0,33
BITCOIN 20662611,31%
Lefkoşa
°

13:06

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Anastasiadis;  Mustafa Akıncı ajandır

Anastasiadis; Mustafa Akıncı ajandır

ABONE OL
12 Mart 2018 09:21
Anastasiadis;  Mustafa Akıncı ajandır
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Anastasiadis: Kıbrıslı Türkler ve Akıncı vatanlarını yeniden birleştirmek isteyen Kıbrıslılar gibi değil Türkiye’nin ajanları gibi davranıyor

Haftalık Kathimerini “Diplomatik Perde Gerisi Zamanı” başlıklı manşet haberinde, BM Sekreterliği’nin, yeni özel danışmanı seçene ve Doğu Akdeniz’deki durum normale dönene kadar liderler yemeği için acele etmeme kararı aldığını, Washington’un Dışişleri Müsteşar Yardımcısı Wess Mitchell’i “destek beyan etmek üzere” Güney Kıbrıs’a ve Atina’ya göndereceğini yazdı.
Avrupa düzeyinde, perde gerisinde Türkiye ile mülteciler ve ödenekler konusun görüşüleceği Mart sonundaki Varna konferansı etrafında hareket edildiğini yazan gazete bu çerçevede Rum Yönetimi’nin, çok şey yapıp az konuşmakta kararlı olduğunu belirtti.
Politis Kıbrıslı Türklerin, Rum liderliğinin gerçekte siyasi eşitliği öngören çözümü istemediği düşüncesinde olduğunu, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in de Kıbrıslı Türklerin ve Cumhurbaşkanı Akıncı’nın, “vatanlarını yeniden birleştirmek isteyen Kıbrıslılar gibi değil Türkiye’nin ajanları gibi” diye nitelediği tavrından “hayal kırıklığını” kamuoyundan bile gizlemediğini yazdı.
Hal böyle iken bir yemek ile son bir müzakere turunun başlayacağına inanmanın güç olduğuna işaret eden gazete “adil olmak istiyorsak, gerçek, ortada bir yerdedir” ifadesine yer verdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.