Advertisement

Başbakan Üstel: Bir zamanlar yoksulluğumuzu bahane eden Rum liderliği, şimdi ekonomik gücümüzden korkuyor

Başbakan Ünal Üstel, Rum Yönetiminin KKTC’nin ekonomik gücünden çekindiğini, mülkiyet konusunda başlatılan saldırıların da bu endişeden kaynaklandığını söyledi.

Üstel, hayattaki Kıbrıslı Türklerin tümünün kendini bildi bileli Kıbrıs sorunuyla yaşadığını, Kıbrıs sorununun siyasal çözümsüzlüğünün, haksız ve adaletsiz ambargonun mağduriyetini yaşadığını kaydetti.

Başbakan Ünal Üstel, siyasi hayatı boyunca da Başbakan olduktan sonra da Kıbrıs sorunu hakkında vatandaşlardan birçok soru aldığını belirterek, Kıbrıs Türk tarafının müzakere süreçlerinde her zaman çözüm odaklı hareket ettiğini vurguladı.

Yaptığı yazılı açıklamada, Türk tarafının hiçbir zaman müzakere masasını deviren taraf olmadığını dile getiren Üstel, çözüm sürecine en büyük engelin Rum tarafının tutumu olduğunu söyledi.

-“Ekonominin güçlenmesi Rum liderliğini rahatsız ediyor”

Üstel, KKTC ekonomisinin güçlenmesinin ve tüm küresel sorunlara rağmen ayakta kalmasının Rum liderliğini rahatsız ettiğini kaydetti.

Daha önce ekonomik yetersizlik üzerinden anlaşma sağlanabileceğini savunan Rum yönetiminin, şimdi KKTC’nin ekonomik gücünden çekindiğini belirten Üstel, Rum lider Nikos Hristodulidis’in yönlendirmesiyle KKTC’deki yatırımcılara yönelik mülkiyet konusunda başlatılan saldırının da bu endişeden kaynaklandığını ifade etti.

-“Koalisyonumuz gelişmeleri tribünden izlemiyor“

UBP – DP – YDP koalisyon hükümetinin gelişmeleri tribünlerden izlemediğini belirten Üstel, Anavatan Türkiye’nin desteğiyle gerekli tüm adımların atılacağını söyleyerek, halkın ve iş dünyasının endişelenmemesi gerektiğini vurguladı.

-“İki devlet temelinde müzakere, eşitlikçi bir çözüm için daha uygun”

Üstel ayrıca, iki devlet temelinde yürütülecek müzakerelerin, eşitlikçi bir çözüm için daha uygun olduğunu dile getirdi.

-“KKTC çatısı altında diz çökmeyeceğiz…”

Üstel, Kıbrıs Türk halkının geçmişte yaşadığı zorluklara rağmen mücadele azmini kaybetmediğini vurgulayarak, KKTC çatısı altında diz çökmeyeceklerini ve daha güzel günlere yürümeye devam edeceklerini bildirdi.

Adaletsizliğe göz yummayacaklarını ve insan hakları ihlallerine karşı sessiz kalmayacaklarını belirten Başbakan, halka sağlıklı, mutlu ve huzurlu günler diledi.

7 comments
Lizzie

Howdy very cool site!! Guy .. Excellent .. Superb ..

I’ll bookmark your blog and take the feeds additionally?
I am glad to search out numerous helpful info here within the put up, we’d like develop more
strategies in this regard, thanks for sharing.
. . . . .

Stop by my web site – Casino

Esatpaşa su kaçak tespiti

Esatpaşa su kaçak tespiti Yeniköy su kaçağı tespiti: Yeniköy’de su kaçağını modern yöntemlerle tespit ediyoruz. https://orgelportal.ch/author/kacak/

Micheline

I’m not sure exactly why but this blog is loading very slow
for me. Is anyone else having this issue or is it a issue on my end?
I’ll check back later on and see if the problem still exists.

Look into my web page porn

Ramiro

گیربکس

Here is my web site – ثمین گنجویان

Katherin

Cuevana3: Ver y descargar Películas y Series
en Latino, Español, Subtitulado e ingles. Cuevana 3 es la mejor pagina para ver películas online sin publicidad.

Sitio Oficial de Cuevana 3✔️

Molly

Very good write-up. I absolutely appreciate this website.
Thanks!

My page: nonton bokep tanpa VPN

Dan

Excellent post. I was checking constantly this blog and I’m impressed!
Very helpful information specifically the last part 🙂 I care for such information much.

I was seeking this certain information for a very long time.

Thank you and best of luck.

my web site; High Stakes

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir