DOLAR 32,4876 -0.17%
EURO 34,9627 0.3%
ALTIN 2.430,080,30
BITCOIN 2063475-4,37%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

‘1. Kıbrıs Kültürü Şöleni’ yapıldı

‘1. Kıbrıs Kültürü Şöleni’ yapıldı

ABONE OL
05 Kasım 2022 15:03
‘1. Kıbrıs Kültürü Şöleni’ yapıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Güzelyurt Özgürlük İlkokulu ile Barış İlkokulu’nun birlikte organize ettiği, ‘1. Kıbrıs Kültürü Şöleni’ yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Kültür Dairesi himayelerinde gerçekleştirilen etkinlik Güzelyurt Özgürlük İlkokulu bahçesinde yer aldı.

Etkinliğin açılışında konuşan Güzelyurt Özgürlük İlkokulu Müdürü Halil Mahmutoğlu, çocuklara ülkemizin kültür özelliklerini anlatmak ve onların bu kültürel değerleri kazanmasını sağlamak amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerine vurgu yaparak, kültürünü bilmeyen toplumların yok olmaya mahkum olduğunu söyledi.

Barış İlkokulu Müdürü Filiz Ustam da çocukların küçük yaştan itibareen külütr değerlerini öğrenmesine büyük önem verdiklerini kaydederek, etkinliğe katılan herkese teşekkür etti.

Kültür Dairesi Müdürü Şirin Zaimağaoğlu da böyle bir organizsyonun çocukların kültürümüzü öğrenmesi adına önemli olduğunu belirterek, bu konuya katkı koyan tüm öğretmenleri kutladı.

Konuşmaların ardından öğrenciler Kıbrıs şarkılarından dinletiler sundular.

Etkinlikte ayrıca halk dansları ve kına gecesi, yerli sanatçılardan canlandırmalar, kıyafet defileleri, mani atışmaları gibi gösteriler sunuldu.

Okul avlusunda kurulan standlarda ise Kıbrıs kültürüne ait hellim, gullirikya, şeftali kebabı, herse gibi ürünlerin yapımı gerçekleştirildi.BRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.