DOLAR 32,5764 0.1%
EURO 35,0452 0.57%
ALTIN 2.434,610,49
BITCOIN 2085569-3,86%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

10 milyon TL GİFA’ya

10 milyon TL GİFA’ya

ABONE OL
10 Ekim 2019 08:56
10 milyon TL GİFA’ya
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- KIBRIS Gazetesi dün “10 milyon TL’lik vurgun” haberini manşetine taşırken, Türkiye’de yayınlanan STAR Gazetesi de Türkiye’deki işadamlarını dolandıran şebekenin 10 milyon TL’yi KKTC’de kimlere gönderdiğini   açıkladı.

STAR Gazetesi’nde yer alan haberde  “Türkiye’deki dolandırıcılık şebekesinin GİFA Holding  yetkilileri  Yusuf Kısa ve Ilksen Yeşilada ile ortak hareket ettikleri” belirtildi.

Polis olayla ilgili olarak “kimse bize gelip şikayetçi olmadı” açıklamasında bulunurken, dolandırılan iş adamlarının  daha önce KKTC’ye gelerek  GİFA Holding yetkilileri hakkında Polis Genel Müdürlüğü’ne şikayette bulundukları ve polisin de hazırladığı dosyaları Başsavcılığa gönderdiği öğrenildi.

GİFA Holding yetkilileri hakkında hazırlanan dosyalarla ilgili olarak Başbakan Yardımcısı Özersay’ın girişimde bulunacağı ve Başsavcılığa gönderilen dosyalarının akıbetinin ne olduğunu soracağı da bildirildi

STAR Gazetesi, Türkiye’deki  işadamlarını “kredi vereceğiz” diyerek dolandıran şebekenin, KKTC’de  faaliyet gösteren GİFA Holding yetkilileri Yusuf Kısa ve Ilksen Yeşilada ile birlikte hareket ettiklerini haber verdi.

İŞTE STAR GAZETESİNİN HABERİ

“İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının talimatlarıyla yürüttüğü soruşturma kapsamında, işadamlarını dolandıran şüphelilere yönelik araştırma başlattı. Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kendilerini İzmir’de faaliyet gösteren, Hüma Group Yatırım Danışmanlık Şirketi yetkilisi ve çalışanı olarak tanıtan A.P., Y.B., Ö.O.D, M.M.Ö., E.K., I.K I.B.O., M.L.Y, H.G. isimli şahısların, K.K.T.C.’de faaliyet gösteren GİFA  Holding yetkilileri Yusuf Kısa, Ilksen Yeşilada ve S.A. ile ortak hareket ettikleri belirlendi. Şüphelilerin başta İzmir olmak üzere farklı illerde irtibata geçtikleri sanayici ve iş adamlarından yurt dışı bağlantılı kredi kullandırmak vaadi ile vergi ve sigorta ödemesi adı altında yüksek miktarlarda tahsilat yaptıkları saptandı. Şahısların bu yöntem ile İzmir’de 11 sanayici ve iş adamından yaklaşık 10 milyon lira para aldıkları, dolandırıcılık yapan şahısların aynı yöntem ile Pakistan, Ürdün, Kuveyt, Iran ve Cezayir ülkesinde de sanayici ve iş adamlarını dolandırdıkları belirlendi.

POLİS ŞEBEKEYİ ÇÖKERTTİ

Şahısların söz konusu paralar ile kendilerine ve birinci derece yakınlarına menfaat sağladıkları, toplamış oldukları paraların büyük kısmını K.K.T.C. faaliyet gösteren Holdingin hesabına aktardıkları belirlendi. İzmir Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile İzmir, İstanbul ve Ankara’da ikamet ettiği tespit edilen 9  şahıs hakkında, geçtiğimiz Salı günü, sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon başlattı. 8 şüpheli yakalanırken şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda;  bir adet GLOCK marka ruhsatsız silah, bir adet Sahte Polis Kimlik Kartı, bir adet Sahte T.C. Kimlik Kartı, dolandırıcılığa konu firmalara ait çok sayıda evrak, dolandırıcılığa konu paraların yurt dışına aktarıldığına dair dekontlar ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından, ‘Nitelikli Dolandırıcılık’, ‘Özel Belgede Sahtecilik’ ve Resmi Belgede Sahtecilik’ suçlarından adliyeye sevk edildi”.

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.