DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2075866-1,65%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

14 Tır eğitim-öğretim malzemesi KKTC’ye ulaştı

14 Tır eğitim-öğretim malzemesi KKTC’ye ulaştı

ABONE OL
05 Şubat 2023 14:44
14 Tır eğitim-öğretim malzemesi KKTC’ye ulaştı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Türkiye Cumhurbaşkanlığı himayelerinde “Türkiye-KKTC El Ele Eğitimde Daha İleriye” programı çerçevesinde 14 tır eğitim-öğretim malzemesi Gazimağusa Limanı’na ulaştı.

 

Tırlar, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu ve Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu tarafından karşılandı.

 

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Türkiye ve KKTC arasında yürütülen işbirliği çerçevesinde Türkiye’nin her türlü desteği vermesinden büyük mutluluk duyduklarını ve bu sayede ülkemizdeki eğitim-öğretiminin hızlı bir yükselişe geçmesi noktasında büyük önem taşıdığını vurguladı.

 

Türkiye’de ne varsa KKTC‘ye de ulaştırılması yönünde büyük bir özveri ortaya konduğunu ifade eden Çavuşoğlu, bu bağlamda gelen 14 tır araç gereç,750 akıllı tahta ve diğer malzemelerin yarından itibaren okullara dağıtılacağından büyük sevinç duyduklarını kaydetti.

 

Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu da, bugünün Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “KKTC – TC arasında bir tek geçerli hukuk vardır o da kardeşlik hukukudur” stratejisinin hayata geçirildiği gün olduğunu belirtti.

 

Türkiye’nin KKTC‘siz, KKTC‘nin de Türkiyesiz olamayacağının altını çizen Büyükelçi Feyzioğlu, “biz birlikte güçlüyüz, bu coğrafyada iki Türk devleti var bu iki Türk devleti ilelebet yan yana, omuz omuza yaşayacaktır’ dedi.

Büyükelçi Feyzioğlu, Kıbrıs Türkü’nü hiç kimsenin yok sayamayacağını vurgulayarak, Kıbrıs Türkü’nün birgün bu adadan gitmesini kimsenin beklememesini istedi.

 

Büyükelçi Feyzioğlu, “artık Kıbrıs meselesi yoktur, Kıbrıs davası vardır, bu dava milli bir davadır bunu herkes böyle bilsin, TC-KKTC iki Türk devleti olarak bu coğrafyada sonsuza dek birlikte yalayacaktır” şeklinde konuştu.BRT

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.