DOLAR 32,4745 -0.08%
EURO 34,8091 -0.61%
ALTIN 2.439,740,16
BITCOIN 2072244-1,30%
Lefkoşa
°

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

15.Uluslararası Tatlısu Harnup Festivali başladı

15.Uluslararası Tatlısu Harnup Festivali başladı

ABONE OL
08 Eylül 2022 22:43
15.Uluslararası Tatlısu Harnup Festivali başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tatlısı Belediyesi tarafından, bölgede yoğun olarak yetişen harnup ve harnup ürünlerini ön plana çıkartmak ve bu konudaki farkındalığı arttırmak amacıyla bu yıl 15. Harnup Festivali düzenlendi.

Tatlısu Belediyesi düğün salonunda yer alan festivalin açılış töreni kortejin alana gelmesi ile başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam edende törende daha sonra, halk dansları, illüzyon, akrobasi gösterileri ile Balkan müziğinin sevilen sanatçısı Cüneyt Şentürk’ün müzik dinletisi yer aldı.

Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan açılış töreninde yaptığı konuşmada, harnubun devletten hiçbir katkı ve destek almadan ihraç edildiğini ifade ederek, her yıl harnubun değer görmediği için serzenişte bulunduğunu ancak bu yıl ilk kez bu ürünün gerçek değerine yaklaştığını ve bu durumdan da son derece memnun olduğunu anlattı.

Harnubun insan sağlığı açısından son derece önemli olduğuna dikkati çekmek amacıyla söz konusu festivali düzenlediklerini söyleyen Orçan, festivalle birlikte harnup ve ürünlerine olan ilginin de arttığını kaydetti.

Orçan, konuşmasının ardından festivalin düzenlenmesine katkı koyanlara harnup ve ürünlerinden oluşan hediye paketini takdim etti.

Festivalin iletişim sponsoru Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Murat Küçüközdemir de böylesi bir festivale katılarak katkı koymaktan dolaysı son derece memnun olduğunu kaydetti.

Festivale katılan konuk belediye başkanları, Bursa Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yıldırım ile Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral da Türkiye ile yavru vatan Kıbrıs arasında çok güçlü bir bağ bulunduğuna işaret ederek başarılı proje ve çalışmalarından dolayı Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan’ı kutladılar.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı da ciddi bir çalışmanın ürünü olan böylesi festivallerin bölgeye ekonomik anlamda katkı sağladığını belirtti.

Belediyeler Yasası görüşüldüğünde Tatlısu Belediyesi’nin kapatılmaması için önemli bir çalışma yürüttüklerini ifade eden Arıklı, Belediyeler Reformu’nu yürütürken karşılarında ciddi bir muhalefet bulduklarını anlattı.

Birçok belediyenin borcu olduğunu kaydeden Arıklı, Anayasa Mahkemesi’nin belediyelerle ilgili aldığı kararı değerlendirdi.

Harnup ağacının çok fazla bakım istemediğini de dile getiren Arıklı, Osmanlı zamanında harnup ağaçları için tapu bile verildiğini ve bu ürünün hak ettiği değere kavuşmaya başladığını kaydetti.

Konuşmaların ardından festivalin açılışı gerçekleştirildi.BRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.