DOLAR 32,5098 0.17%
EURO 34,7814 0.13%
ALTIN 2.491,461,20
BITCOIN 20679665,03%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

16 Nisan yemeği…  Yemekte sadece 3 kişi olacak

16 Nisan yemeği… Yemekte sadece 3 kişi olacak

ABONE OL
09 Nisan 2018 11:28
16 Nisan yemeği…  Yemekte sadece 3 kişi olacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in 16 Nisan’da gerçekleştirecekleri buluşmaya ilişkin perde gerisindeki istişarelere yönelik iddialar Rum gazetelerinde geniş şekilde yer alıyor.
Fileleftheros gazetesi “Doğal Gaz Arka Planda Olmak Üzere Yemekle İlgili Senaryolar Hazırlanıyor- Zaman Takvimleri Belirlenmesiyle Yöntem Değişikliği Planlanıyor” başlığıyla manşetten yayımladığı haberinde, “elindeki güvenilir” bilgilere dayanarak, Crans Montana konferansının başarısızlığa uğramasından bu yana şekillenmekte olan koşullar temelinde, hali hazırda bazı olası senaryolar şekillenmekte olduğunu yazdı.
Gazete, “arka plandaki aktörlerin ana hedefinin, çabanın, Amerikan Exxon Mobil şirketinin Kıbrıs MEB’inde sondaj yapacağı önümüzdeki sonbahardan önce şu veya bu şekilde tamamlanacak şekilde müzakerelerin başlaması” olduğunu öne sürdü.
Bu senaryonun, müzakerelerin yeniden başlaması durumunda, gayri resmi dahi olsa, bir zaman takvimi tayin edilmesine gönderme yapacağını iddia eden gazete, bunun ise büyük ölçüde Güney Kıbrıs’ın sözde Gazete, mevcut koşullar temelinde, olası senaryoların üç tane olduğuna işaret ederek, bunları kısaca şöyle sıraladı;
“Birinci senaryo, Akıncı ile Anastasiadis arasındaki sosyal içerikli görüşmenin başarısız olması ve devamı olmaması şeklindedir. Bu tam bir kilitlenme (çıkmaz) anlamına gelir. İkinci senaryo, iki lider arasında sosyal içerikli yeni bir görüşme belirlenmesi şeklindedir. Bu, her ikisinin de ‘arayı bulmaya’ bir fırsat verecekleri anlamına gelir. Üçüncü senaryo ise, sürecin yeniden başlaması yollarını ele almak için, muhtemelen müzakerecileri çağırmaya karar vermeleridir. Bu hiçbir durumda, sürecin yeniden başlamasını teşkil etmeyecektir.”
Gazete, ne görüşüleceği konusunda ise, müzakerelerin yeniden başlaması durumunda izlenecek yöntemin (metodoloji) ele alınacağını yazdı.
Bunun ise aslında bugüne kadar metodolojinin değişmesine ve spesifik olarak “açık uçlu bir süreç” konusuna gönderme yaptığını öne süren gazete, zaman takvimlerine sahip, yeni bir süreçten söz etti.
Gazete, iç sayfadan “Akşam Yemeğinde Üç Senaryo- Başarısızlık, Yeni Bir Sosyal İçerikli Görüşme, Yeni Müzakerelerin Yönetiminin Bulunması İçin Görüşmelerin Başlaması” başlıklarıyla yer verdiği haberde ise, liderlerin yemeğe farklı niyetler ve ruh halleriyle gideceğini yazdı.
Gazete “Elizabeth’le Yalnız Olacaklar” ara başlıklı haberinde ise, yemeğe yalnızca üç kişinin katılacağını yazdı.
Yemeğe, buna ev sahipliği yapacak BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Elizabeth Spehar ile iki liderin katılacağını kaydeden gazete, yemeğe başkasının katılmayacağını, bunun amacının ise yemeğe resmi bir nitelik kazandırılmaması olduğuna dikkati çekti.
Gazete, müdahil taraflardan hiçbirinin, toplantının, müzakerelerin bir parçası olarak addedilmemesini arzu ettiğini de ekledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.