DOLAR 32,5039 -0.13%
EURO 35,0000 0.38%
ALTIN 2.434,630,49
BITCOIN 21013591,13%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı, Genel Ortaöğretim Dairesi ve Mesleki Teknik Öğretim Dairesi’ne bağlı okullarda başladı
  • Kıbrıs Volkan
  • Güncel
  • 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı, Genel Ortaöğretim Dairesi ve Mesleki Teknik Öğretim Dairesi’ne bağlı okullarda başladı

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı, Genel Ortaöğretim Dairesi ve Mesleki Teknik Öğretim Dairesi’ne bağlı okullarda başladı

ABONE OL
14 Eylül 2022 11:31
2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı, Genel Ortaöğretim Dairesi ve Mesleki Teknik Öğretim Dairesi’ne bağlı okullarda başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, yeni eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi’ne ziyaret gerçekleştirdi.
Bakana ziyaretinde Mesleki Teknik Öğretim Dairesi Müdürü Gülşen Hocanın da eşlik etti.

Bakan Çavuşoğlu ziyaretinde öğrencilere seslenerek pandemi döneminde online eğitim yapılması için büyük çabalar ortaya konduğunu kaydetti.

Öğrencilerin az bir kayıpla süreci geçirebilmeleri için öğretmenlerin büyük bir çaba gösterdiğini belirten Çavuşoğlu, “ öğretmenler pandemide ülkemize umut oldular ışık oldular” dedi.

Pandemi sürecinin başında Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi’nde maske kolonya ve hijyen malzemesi üretildiğini anımsatan Çavuşoğlu, yapılanın ne kadar önemli olduğuna dikkat çekti.

Öğrencilerin okula mutlu olarak gelmesinin ve sağlıklı bir şekilde eğitim almasının önemine dikkat çeken Çavuşoğlu, öğrencilerin öğrendikleri ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne ve dünyaya hizmet edebilecek nitelikte olabilmeleri için okulların yapıldığını söyledi.
Çavuşoğlu konuşmasında meslek liselerinin önemine de işaret ederek, “ ne mutlu bize ki öğrencilerimiz meslek liselerine girebilmek için büyük bir çaba sarf ediyor” dedi.

Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi’nin TEKNOFEST 2022’de elde ettiği başlarından dolayı çok büyük bir gurur duyduklarını da vurgulayan Çavuşoğlu, TEKNOFEST’e katılan ekibi kutladı.
Çavuşoğlu, “ sizlerle birlikte bu ülkeyi kalkındıracağız geleceğe taşıyacağız” dedi.

Okul Müdürü Çiğeltem Arifoğlu da öğrencilere seslenerek yeni eğitim öğretim yılının hayırlısı olması temennisinde bulundu.

Bu arada TEKNOFEST 2022’de “İLKE” ismini verdikleri araçları ile Uluslararası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları ve Liseler Arası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları’nda birincilik elde eden okul öğrencileri de kupa ve plaketlerini okula teslim etti.

Okulu ziyareti sırasında Bilgisayar Donanım Odasını da ziyaret eden Çavuşoğlu, öğrencilerle sohbet etti.

Öğrenciler Bakan’dan bilgisayarlarının yenilenmesi, uygulama ve pratik yapma olanaklarının artmasını ve robotik kodlama konusunda gerekli donanımın sağlanmasını istediler.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.