DOLAR 32,5504 0%
EURO 34,8236 -0.14%
ALTIN 2.438,770,37
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

25 Aralık’taki seçimde kazananlara mazbataları verildi

25 Aralık’taki seçimde kazananlara mazbataları verildi

ABONE OL
28 Aralık 2022 20:33
25 Aralık’taki seçimde kazananlara mazbataları verildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

25 Aralık Pazar günü gerçekleştirilen Yerel Kuruluş Organları Genel Seçimi’nde Lefkoşa ilçesinde seçilenler mazbatalarını aldı.

İlçede 4 yıl boyunca görev yapacak belediye başkanları ve meclis üyelerine, Lefkoşa Kaza Mahkemesi Başkanlık Salonu’nda düzenlenen törenle İlçe Seçim Kurulu Başkanı Düriye Elkıran tarafından mazbataları verildi.

Elkıran burada yaptığı konuşmada, “Demokrasi yarışında ipi başarıyla göğüsleyenlere mazbatalarını vermek için toplandık. Bu yarışı başarıyla neticelendiren herekesi tebrik eder, görevlerinde başarılar dileriz” dedi.

Törende sırasıyla, Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, Gönyeli-Alayköy Belediye Başkanı Hüseyin Amcaoğlu, Değirmenlik- Akıncılar Belediye Başkanı Ali Karavezirler ve belediye meclisi üyeleri mazbatalarını aldı.

Mazbatalarını aldıktan sonra LTB Başkanı Harmancı, Gönyeli-Alayköy Belediye Başkanı Amcaoğlu ve Değirmenlik-Akıncılar Belediye Başkanı Karavezirler birer açıklamada bulundu.

Harmancı, “Söylenenler seçim dönemi söylendi. Artık geçmiş hatalardan ders alıp, doğruları daha doğru, eksiklikleri gidererek Lefkoşa için tüm renkleri kucaklayarak çalışma zamanı bizim için” dedi.

Amcaoğlu ise, zorlu ve yoğun bir seçim sürecinden sonra mutlu sona ulaştıklarını kaydederek, tüm seçmenlere, yanında bulunan ve katkı koyan ailesine ve çalışma arkadaşlarına yürekten teşekkürlerini iletti.

Karavezirler ise, 262 kilometre alan, 22 muhtarlıkta kendilerine güvenen, gönülden destek veren tüm bölge halkına teşekkür etti.

Güzelyurt Belediye Başkanlığı’na seçilen Mahmut Özçınar ve belediye meclisi üyeleri de törenle mazbatalarını aldı.

Burada konuşan Güzelyurt İlçe Seçim Kurulu Başkanı Fisun Cemaller, kazanan herkesi tebrik ederek, görevlerinde başarılar diledi.

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Mehmetçik-Büyükkonuk Belediye Başkanı Fatma Çimen Tuğlu ve Erenköy-Karpaz Belediye Başkanı Hamit Bakırcı’ya mazbataları takdim edildi.

İskele Belediye Meclis üyeliğine yapılan itiraz nedeniyle, İskele Meclis üyeliği mazbataları verilmedi.

İskele İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hasan Dağlı mazbata töreninde, yoğun bir seçim takvimi geçirdiklerini ifade ederek, seçim sürecinin sorunsuz bir şekilde tamamlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, Dikmen Belediye Başkanı Yüksel Çelebi, Çatalköy –Esentepe Belediye Başkanı Cayhun Kırok, Lapta –Alsancak –Çamlıbel Belediye Başkanı Fırat Ataser ve belediye meclisi üyeleri de mezbatalarını aldı.

Mazbata teslim töreninde konuşan Girne İlçe Seçim Kurulu Başkanı Fatma Şenol, seçimi kazanan tüm belediye başkanları ve belediye meclis üyelerini kutlayarak, görevlerinde başarılar diledi ve görevleri süresince halka en iyi hizmeti sunmalarını diledi.

Lefke Belediye Başkanlığı’na seçilen Aziz Kaya ve belediye meclis üyeleri de mazbatalarını aldı.

Gazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay, Geçitkale- Serdarlı Belediye Başkanı Halil Kasım, Mesarya Belediye Başkanı Ahmet Latif, Tatlısu Belediye Başkanı Ahmet Hayri Orçan ve Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Katip Demir’e de mazbataları taktim edildi.

Gazimağusa İlçe Seçim Kurulu Başkanı Melek Esendağlı, Akdoğan Belediye Başkanlığı seçimine itiraz edildiği için Bülent Bebek’in mazbatasının takdim edilemeyeceğini, kendisine mazbatasının daha sonra verileceğini söyledi.

Esendağlı konuşmasında, kazanan tüm belediye başkanlarını da kutladı ve yoğun çalışmalarından ötürü de mahkeme personeline teşekkür etti.

Tüm ilçelerde muhtarlar ve ihtiyar heyeti üyelerine de mazbataları dağıtıldı.

BRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.