3’üncü Deneysel Bilim Tarihi projesinin kapanış ve Sertifika Töreni yapıldı.
Bilim Lefkoşa kampüsünde düzenlenen üç günlük programda, öğrenciler bilim tarihine dair teorik bilgi ve uygulamalı eğitimlerle dolu bir deneyim yaşama imkanı buldu.
Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı desteğiyle, Kıbrıs Bilim ve Zeka Vakfı tarafından düzenlenen 3’üncü Deneysel Bilim Tarihi Atölyesi-Kıbrıs Projesi’nin kapanış ve Sertifika Töreni, Bilim Lefkoşa’da gerçekleştirildi.
3 gün süren projeye katılan 10 okuldan 24 lise öğrencisi, medeniyet tarihine katkı sağlayan bilim insanlarının çalışmalarını öğrenerek, günümüz teknolojileriyle harmanlanmış eğitim alma imkanı buldu.
Cezeri’nin mühendislik çalışmalarından, İbn-i Heysem’in optik alanındaki keşiflerine kadar geniş bir alanda bilgi edinebilme imkanı bulan gençler düzenlenen atölyelerle disiplinlerarası çalışma kültürünü benimseyerek yeni keşiflerin kapısını aralama şansına sahip oldu.
Kıbrıs Bilim ve Zeka Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mert Balan kapanış konuşmasında, 3 gün süren eğitim hakkında bilgi verdi.
Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı KKTC Koordinatörü Mithat Tekçam ise STEM eğitim programıyla bilim tarihinin öğretildiği projenin yeni bir model ortaya çıkardığını söyledi.
Konuşmaların ardından 3 günlük çalışmaların yer aldığı görsel sunum yapıldı.
Ardından katılan öğrencilere sertifikaları verildi.
GÜNDEM
30 Aralık 2024SPOR
30 Aralık 2024GÜNDEM
30 Aralık 2024SPOR
30 Aralık 2024SPOR
30 Aralık 2024GÜNDEM
30 Aralık 2024GÜNDEM
30 Aralık 2024Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.