Doğadaki yenilebilir otları tanıtarak sağlıklı beslenmenin önemi vurgulamak amacıyla ‘7. Tatlısu Ot Kültür Dayanışma Festivali’ köy meydanında gerçekleştirildi.
Etkinlik depremde hayatını kaybedenler için saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Daha sonra depremde hayatını kaybedenler için dua okundu.
Festival Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan’ın konuşması ile devam etti.
Orçan amaçlarının eğlence değil dayanışma ve yardımlaşma olduğunu iptal edilen konserlere ayrılan bütçe stantlardan ve satışlardan elde edilecek gelirin tamamının Şampiyon Melekler Takımı anısına yapılacak olan bir proje ile depremzedelere bağışlanacağını kaydetti.
Orçan, festivalin temasının doğadan, doğal ve sağlıklı beslenme olduğunu kaydetti.
Gazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay da böylesi büyük acıların olduğu dönemde birlik, beraberlik ve dayanışmanın önemine değinerek, Adıyaman’da gerek hükümetin gerekse Türkiye Cumhuriyeti’nin hep yanlarında olduğunu belirtti.
Başbakan Yardımcısı Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu da ‘Şampiyon Melekler Takımı anısına’ ve depremzedeler yararına yapılacak olan her bir bağış ile yardımın büyük önem taşıdığını kaydederek, depremde hayatını kaybedenlere rahmet diledi.
Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu “acınız acımız, acımız acınız” diyerek yaşanan acıların ortak olduğunu söyledi.
10 binlerce deprem şehidi ve şampiyon Melekler Takımı’nı rahmetle andıklarını kaydeden Feyzioğlu, yaşanan tüm acılara rağmen hayatın devam ettiğini ve böylesi anlamlı bir festivale katılarak katkı koyanlara teşekkür etti.
Etkinliğe katılan vatandaşlar da düzenlenen festivalin çok anlamlı bir amaç için yapıldığını kaydederek, doğadaki yenilebilir otları da tanımaya çalıştıklarını söylediler.BRT