DOLAR 32,5452 0%
EURO 35,0020 0.46%
ALTIN 2.433,900,46
BITCOIN 2082821-4,06%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

8 yıl süren dava sonuçladı…  Çangar davayı Kaybetti

8 yıl süren dava sonuçladı… Çangar davayı Kaybetti

ABONE OL
19 Mart 2018 21:18
8 yıl süren dava sonuçladı…  Çangar davayı Kaybetti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mehmet Çangar ile Av.Seyhan Yıldırım arasındaki Esentepe deki paha biçilmez mülk ile alakalı 8 yıl süren hukuk savaşında Mahkeme Av. Seyhan Yıldırımı haklı buldu..

Girne Kaza Mahkemesinde 19.03.2018 tarihinde kararı açıklanan 88/2012 sayılı davada Mahkeme Davacı Av.Seyhan İbrahim Yıldırımı haklı budu. Bilindiği üzere 2010 yılında polise ve basına da aksetmiş olan arazi meselesi ile ilgili 2 yıla yakın Savcılık incelemesi sonucu işlem yapılmaması kararı üzerine Av Seyhan Yıldırım meseleyi Girne Kaza Mahkemesi’ne taşımıştı..

Girne Kaza Mahkemesi Başkanı Fatma Şenol verdiği hükümde Çangar’ın izahatlarını inandırıcı bulmadı ve 2010 yılında satın alındığını iddia ettiği bir arazinin bedelinin Davalının 2009 yılında ödemiş olmasının ve  davacının izni olmadan ve bu yönde bir rızayı gösteren hiç bir emare olmadan bir 3. şahısa ve bu 3. şahısın gösterdiği 4. Şahıslara araç vererek arazi satın alınmadan evvel ödenmiş olduğu müdafaasının inandırıcı olamayacağı bu kişilerin Mahkemeye celp edilip teyit edici şahadet verdirtilememesinin de son derece şüpheli olduğuna kanaat getirmiş ve bu yöndeki bir izahata itibar edilemeyeceği hususunda bulgu yapmıştır.

Girne Kaza Mahkemesi Başkanı Fatma Şenol Mehmet Çangar’ın şahadetinin Müdafasında yazılanlardan bile farklı olduğuna dikkat çekip ,Müdafaa ile dahi örtüşmeyen şahadete itibar etmedi.

Duruşmayı bizzat yürüten Av Seyhan Yıldırım şahsi hesabından yaptığı açıklamada KKTC Başsavcılığını eleştirdi ve bugün mahkemenin itibar etmediği bu son derece tutarsız hikayeye nasıl 8 sene önce Savcılık itibar etti ve ceza dosyasını kapattı anlaşılır gibi değil, bunlar arazi satış bedeli olduğu iddia edilen kimlere ne şartlarda verildiği meçhul araçların devir tarihlerinin arazi devrinden çok evvel olduğuna bile bakmamışlar veya bakmak istemediler mi dedi.

Avukat Yıldırım yaptığı açıklamada; Mahkemeye güvenim sonsuzdur ve bir Davacı olarak değil bir avukat ve vatandaş olarak adaletin yerini bulmasına sevindim. Her kurumdaki tüm insanlar ayni kefeye asla konamaz, Kurumları ve oradaki düzgün insanları yıpratmama adına bu konuya çok değinmeyeceğim ancak basitçe değinecek olursam 2010 daki şilayetim de şikayetci olan şahsımın şikayetini ancak sabah 03:00’a kadar beni bekletip almaya başlayan ve sabah 06:00 da tamamlayan bir polis ve bugün muaffak olduğumuz sivil davayı açmamız için elzem olan 0751 numaralı faturanın kopyasını zaman aşımına günler kalmasına rağmen bize ısrarla vermemek için elinden geleni yapan bir Savcı vardı; Faturayı ancak gazetelerin bu yöndeki ısrarlı yayınları sonucu alabilmiştik ve ertesi gün Sivil davamızı açabildik, çok anlatılacak şeyler var ama o kurumlara ve orda ki düzgün insanlara adil olmaz Polise şikayete gittiğimde ve Dosyanın Savcılıkça incelemesi sürecinde ve akabinde anlatmak istemediğim yaşananları tecrübe ettiğimde 8 Yıl önce gördüğüm tabloda KKTC’ye inanan bir insanın olan şahsımın ülkeme tüm inancı bu kurumlarca silmişti ancak KKTC Mahkemelerine kayıtsız güvenmekte idim ve her şeye rağmen dosyamı sivil hukuka yani Mahkemeye taşıdım ve Mahkeme süreci boyunca ilk kez bu konuda adaleti hissettim. Bugün 8 sene süren bu mücadelede adalet bulduğuma inanıyorum .Kanaatime göre Mahkeme son 3 yılda verdiği bir çok örnek karar ile KKTC’nin en muteber kurumu olduğunu defaaten teyyit etmiştir dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.