DOLAR 32,5576 0.04%
EURO 35,0207 0.44%
ALTIN 2.424,080,05
BITCOIN 2095478-4,02%
Lefkoşa
°

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

AB Konseyi Başkanı Tusk;   Rum’un yanındayız

AB Konseyi Başkanı Tusk; Rum’un yanındayız

ABONE OL
28 Mart 2018 12:36
AB Konseyi Başkanı Tusk;   Rum’un yanındayız
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tusk: Son dönemde Doğu Akdeniz’deki gelişmeler ışığında AB’ Güney Kıbrıs’ın yanındadır. Bu çerçevede gerginliğin azaltılması Kıbrıs sorunun çözümüne de katkı sağlayacak

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Donald Tusk, son dönemde Doğu Akdeniz’deki gelişmeler ışığında AB’nin Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin yanında olduğunu belirterek, gerginliğin azaltılmasının Kıbrıs sorunun çözümüne de katkı sağlayacağını söyledi.
Türkiye-AB ilişkilerinin zor bir dönemden geçtiğini belirten Tusk, “Ancak iş birliği yapabildiğimiz alanlarda çok iyi iş birliği yapabiliyoruz. Mevcut sorunların üstesinden gelmek ve ortaklığımızın potansiyelini ortaya çıkarmak için diyalog ve istişareye hazır olduğumuzu tekrar vurgulamak isterim.” dedi.
Tusk, Türkiye-AB Zirvesi’nin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında yaptığı konuşmada, göç ve sığınmacı konusunda Türkiye ve AB’nin çok yakın iki ortak olarak hareket etmeyi sürdürdüğüne dikkati çekerek, “Türkiye’ye bu konuda yaptığı etkileyeci işlerden dolayı minnettar olduğumuzu belirtmek isterim.” dedi.
AB’nin Türkiye’deki sığınmacıların durumunu iyileştirmek için katkı sağladığını aktaran Tusk, birliğin bu çerçevede tam destek sağlamaya devam edeceğini söyledi.
Tusk, 15 Temmuz başarısız darbe girişimi ve uğradığı terör saldırılarının ardından Türkiye’nin güvenlik kaygılarını anladıklarını, ancak alınan bazı tedbirlerin özgürlük ve hukukun üstünlüğüne zarar getirdiği yönünde endişelerinin bulunduğunu kaydetti.
Türkiye’nin AB’ye üyelik sürecinde birlik ülkeleriyle ikili ilişkilerin de önemine dikkati çeken Tusk, son dönemde kaydedilen bazı olumlu gelişmeleri memnuniyetle karşıladıklarını bildirdi.
Tusk, son dönemde Doğu Akdeniz’deki gelişmeler ışığında AB’nin Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin yanında olduğunu, bu çerçevede gerginliğin azaltılmasının Kıbrıs sorunun çözümüne de katkı sağlayacağını söyledi.
Türkiye-AB ilişkilerinin zor bir dönemden geçtiğini kaydeden Tusk, “Ancak iş birliği yapabildiğimiz alanlarda çok iyi iş birliği yapabiliyoruz. Mevcut sorunların üstesinden gelmek ve ortaklığımızın potansiyelini ortaya çıkarmak için diyalog ve istişareye hazır olduğumuzu tekrar vurgulamak isterim.” açıklamasında bulundu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.