DOLAR 32,3609 0.12%
EURO 34,9770 -0.3%
ALTIN 2.324,390,23
BITCOIN 22790841,35%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ABD, İngiltere ve Fransa , Suriye operasyonunu başlattı…Bir çok hedef vuruldu
  • Kıbrıs Volkan
  • Dünya
  • ABD, İngiltere ve Fransa , Suriye operasyonunu başlattı…Bir çok hedef vuruldu

ABD, İngiltere ve Fransa , Suriye operasyonunu başlattı…Bir çok hedef vuruldu

ABONE OL
14 Nisan 2018 08:41
ABD, İngiltere ve Fransa , Suriye operasyonunu başlattı…Bir çok hedef vuruldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Suriye’nin Doğu Guta kentinde kimyasal silah kullanıldığı iddiasıyla ilgili açıklama yapan ABD Başkanı Donald Trump’ın kısa süre içinde ABD’nin Suriye’de kimyasal silah kullanılmasına ilişkin Suriye’nin vurulması emrini verdiğini açıkladı.
Trump yaptığı açıklamada İngiltere ve Fransa ile birlikte aldıkları karar doğrultusunda Suriye kimyasal silah kullanımını durdurana kadar müdahalede bulunacaklarını söyledi. Ayrıca Suriye’ye destek veren Rusya ve İran’a da uyarıda bulundu.
ABD Başkanı Donald Trump, ABD ile Fransa ve İngiltere’nin, Suriye rejimi hedeflerini vurmaya başladığını duyurdu.
Trump sözlerini “Bugün Fransa, İngiltere ve ABD haklı bir şekilde bu vahşete ve barbarlığa karşı güçlerini birleştirdi. Bugün askerlerimize sesleniyorum, tanrı onların yanında olsun. Dua ediyoruz ki ABD’yi korusun.” diyerek bitirdi.
Trump, İran ve Rusya’ya yönelik “Bugün suçlu Esed rejimine en çok ekipman, finans sağlayan ve destek veren iki yönetime de bir mesajım var: İran ve Rusya’ya. Ne tür bir millet, masum kadın, çocuk ve erkekleri kitlesel olarak katleden bir suçluyla bağlantılı olmak ister ki? Toplumlar, dostluklarını sürdürdükleri ülkelerle değerlendirilir. Hiçbir devlet vahşi diktatörleri destekleyerek uzun süre devam edemez” dedi.
ŞAM’DA PATLAMA SESLERİ
Reuters Şam’ın doğusundan birçok patlama sesi geldiğini duyurdu. Suriye hava savunmasının aktif olduğu bildirildi. Saldırıda Tomahawk füzeleri kullanıldığı aktarıldı.
Yerel kaynaklar Şam Havalimanı’nın vurulduğunu açıkladı.
Reuters’ın aktardığına göre Bilimsel Araştırma Tesisi, Suriyeli Ordu Üssü vuruldu. Barza’daki bilimsel araştırma merkezinden dumanlar yükseliyor. ABD savaş gemilerinden atılan Tomahawk füzeleri ile hedeflenmesi sonucunda 4. Tugay milis kuvvetlerinin merkezi de vuruldu.
SURİYE: 13 FÜZEYİ DÜŞÜRDÜK

Suriye Devlet Televizyonu, Şam’a yönelik yapılan füze saldırılarında 13 füzenin hava savunma sistemleri tarafından etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

“İRAN DESTEKLİ GÜÇLER DE HEDEF ALINDI”
Operasyon kapsamında Şam, Hama, Humus, Dera ve Süveyda hedef alındı. ABD, operasyonla İran destekli güçlerin de hedef alındığını duyurdu.
ŞAM’DA SİRENLER ACİL KODUYLA ÇALDI

ABD, Fransa ve İngiltere’nin, Suriye’de hedefleri vurmaya başlamasından sonra Şam’da siren sesleri duyuldu. Sirenler acil koduyla çaldı.
İNGİLTERE BAŞBAKANI MAY’DEN SALDIRI AÇIKLAMASI
İngiltere Başbakanı Theresa May yaptığı açıklamda “Britanya silahlı kuvvetlerine Suriye rejiminin kimyasal silah kapasitesini azaltmak için saldırı emri verdim” dedi.
İngiliz Savunma Bakanlığı “Suriye’deki operasyonda şu anda 4 Tornado uçağımız katıldı.” şeklinde açıklamada bulundu.
MACRON’DAN SALDIRI EMRİ
Fransa’dan Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un, Fransa ordusuna Suriye’ye yönelik saldırılara katılma talimatı verdiği duyuruldu. Macron, “Suriye’de kimyasal silah kullanımının normalleşmesine müsamaha edemeyiz” açıklamasında bulundu.
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Suriye’de ABD ve İngiltere ile ortak gerçekleştirdikleri operasyonun, kimyasal tesislere yönelik olduğunu belirtti.

Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Macron, geçen hafta Suriye’nin Duma kasabasına düzenlenen kimyasal saldırı ile “kırmızı çizginin aşıldığını” vurguladı. Kimyasal saldırının arkasında Suriye rejiminin olduğunu öne süren Macron, ABD ve İngiltere ile gerçekleştirdikleri saldırının Suriye rejiminin kimyasal silah üretim tesisleri ile sınırlandırıldığını ifade etti.
PENTAGON’DAN İLK AÇIKLAMA
Savunma Bakanı Mattis ve ABD Genelkurmay Başkanı Dunford, operasyonun tek seferlik bir saldırı olduğunu açıkladı. Hedeflenen noktanın ise vurulduğı kaydedildi. Operasyondan önce Rusya’ya herhangi bir bilgi verilmediği belirtildi.
Mattis “Geçtiğimiz yıl kimyasal silah saldırısına cevaben ABD olarak bu silahların kullanıldığı üssü hedef almıştık. Bugün de Trump harekete geçme kararını dünyaya duyurdu. ABD Fransa ve İngiltere olarak Suriye’nin kimyasal silah depolarını vurma kararı aldık. Bu harekat Suriye rejimine yöneliktir ve sivili can kaybı olmaması için çaba gösteriyoruz. Esad’a daha önceki müdahalemizde alması gereken dersi almamıştır. Kimyasal silahların kullanılmasının yasaklanması bağlamında ülkelere Esad rejimini kınama çağrısında bulunuyoruz.” dedi.
ABD Genelkurmay Başkanı Dunford, ABD, İngiltere ve Fransa’nın Suriye yönelik yürütülen ilk dalga saldırının sona erdiğini açıkladı.
Rusya’dan yapılan açıklamada “Rus savunma sisteminin koruduğu üslere füze gelmedi” denildi.
Suriye devlet medyası, Batı güçlerini saldırılarıyla ilgili soruşturmayı engellemeye çalışmakla suçladı.

“SADECE MADDİ HASAR VAR”
Şam yönetiminin yaptığı açıklamada “Suriye’de üsler boşaltılmıştı. Sadece maddi hasar var” denildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.