DOLAR 32,5152 -0.11%
EURO 34,7947 -0.22%
ALTIN 2.426,36-0,14
BITCOIN 2155228-0,00%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ABD Ordusu ile Rum Ordusu işbirliği yapacak

ABD Ordusu ile Rum Ordusu işbirliği yapacak

ABONE OL
20 Kasım 2019 02:42
ABD Ordusu ile Rum Ordusu işbirliği yapacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- ABD Dışişleri Bakanı Pompeo ile Rum Dışişleri Bakanı Hristodulidis arasında yapılan görüşmede Rum Milli Muhafız Ordusu ile Amerikan Ordusu arasındaki işbirliği programlarıyla birlikte güvenlik alanında da anlaşmanın ileriye götürülmesi ele alındı.
Rum Yönetimi Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis’in Washington’da Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile baş başa görüştüğü haber verildi.
Politis gazetesi “Vize Konusunu Açıyorlar- ABD’den Kıbrıs Sorununun İki Kesimli İki Toplumlu Federasyon Çözümüne Destek” başlıklarıyla yayımladığı haberinde, Hristodulidis-Pompeo görüşmesinin olumlu bir ortamda geçtiğini ve esaslı bir gündeme sahip olduğunu yazdı.
ABD’nin görüşmede Güney Kıbrıs’la olan iyi ilişkilerini yeniden teyit ettiğini yazan gazete, Pompeo’nun Hristodulidis’le görüşmesinde, ABD’nin, Kıbrıs sorununun iki kesimli iki toplumlu federasyon şeklindeki çözümüne istikrarlı destek belirttiğini yazdı.
Hristodulidis ile Pompeo’nun, iki ülke arasındaki ilişkilerin istikrarlı bir büyüme gidişatında olduğuna dair tezi onaylayarak, bunun yakın gelecekte daha da güçlenmesine dair yöntemleri inceledikleri de belirtildi.
Hristodulidis’in Pompeo’yu Kıbrıs sorunundaki müzakerelerin yeniden başlaması çabaları konusunda bilgilendirdiği, öte yandan Ankara’nın gereken yapıcı ruh halini göstermesini umduğu da ifade edildi.
Görüşmede, “Kıbrıs’ın deniz alanları içerisindeki yasadışı Türk faaliyetlerine de kapsamlı bir şekilde değinildiğini” yazan gazete, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun ise, ABD’nin Doğu Akdeniz bölgesindeki taahhüdüyle Rum Yönetimi ile güvenlik alanındaki ikili ilişkilerin derinleşmesine işaret ettiğini iletti.
Hristodulidis-Pompeo görüşmesinin 3 eksende şekillendiğini kaydeden gazete, bu eksenleri şu şekilde açıkladı:
“a) ikili ilişkiler: Rum Milli Muhafız Ordusu (RMMO) ile Amerikan Ordusu arasındaki işbirliği programlarıyla birlikte (devletler düzeyinde) güvenlik alanda bir anlaşma ileriye götürülmesi, vizenin kaldırılmasına ilişkin görüşmelerin başlaması, b) Kıbrıs sorunu: ABD’den iki kesimli iki toplumlu federasyon çözümü lehinde net bir pozisyon. Kısa süre içerisinde gelişmeler yaşandığını görmek istiyorlar ve bunu Türkiye istikametine de ilettiler. C) Enerji/Bölgesel Meseleler: ABD’nin, bölgenin enerji perspektifine yatırım yaptığı konusunda, Türk muhataplarına da ilettiği net tezi. Bölgesel konularda, İsrail ve Yunanistan’la meydana getirilen 3+1 oluşumlara Pompeo’dan destek.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.