DOLAR 32,3252 0.22%
EURO 35,1067 -0.16%
ALTIN 2.307,871,34
BITCOIN %
Lefkoşa
°

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

ABD  Rum’a destek verdi

ABD Rum’a destek verdi

ABONE OL
09 Ağustos 2019 11:50
ABD  Rum’a destek verdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Toplantıda, Doğu Akdeniz’deki doğal gazın Avrupa’ya taşınması projesi olan East-Med projesinin hızlandırılması kararı da alındı
Güney Kıbrıs, Yunanistan, İsrail ve ABD arasında önceki gün Atina’da ilki gerçekleştirilen Enerji Bakanları Toplantısı’ndan Güney Kıbrıs’ın Doğu Akdeniz’deki sözde egemenlik haklarına destek kararı çıkarken, ABD’nin tutumu Rum basınında geniş yer buldu.
Alithia gazetesi, “ABD’den Bölgemizdeki Enerji Kalkınma ve Güvenliğinin Desteklenmesi Taahhüdü” başlığı altında manşet ve iç sayfalarından geniş yer verdiği haberinde, Yunanistan’ın başkenti Atina’da ilki gerçekleştirilen ve Güney Kıbrıs, Yunanistan, İsrail ile ABD’li enerji bakanlarının katıldıkları enerji konulu toplantı ve sonrasındaki açıklamalara geniş yer verdi.
Yunanistan Enerji ve Çevre Bakanı Kostis Hacidakis, Rum Enerji Bakanı Yorgos Lakkotripis, İsrail Enerji Bakanı Yuval Steinitz ve ABD Enerji Kaynaklarından Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Francis Fannon’un katılımıyla dün gerçekleştirilen toplantıda, Güney Kıbrıs’ın egemenlik haklarını uygulamasına yönelik destek belirtildiğini vurgulayan gazete, Fannon tarafından dile getirilen ABD tezlerinin önemine dikkat çekti.
Gazete, toplantı sonrasında yapılan ortak açıklamada, dört ülkenin enerji alanında iş birliği yapma ve Doğu Akdeniz’deki güvenlik, refah ve barışı ileri götürme arzusunun vurgulandığını belirtti.
Habere göre açıklamada, Güney Kıbrıs’ın sözde kendi Münhasır Ekonomik Bölgesindeki (MEB) doğal kaynakları kullanma hakkının desteklendiği de belirtildi.
Toplantıda, Doğu Akdeniz’deki doğal gazın Avrupa’ya taşınması projesi olan East-Med projesinin hızlandırılması kararı da alındı.
Yunan Enerji Bakanı Hacidakis ise açıklamasında, bakanların ortak açıklamasında, ülkesinin ve Güney Kıbrıs’ın enerji ve sözde “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin kendi MEB’indeki egemenlik hakları” konusundaki tezlerinin destek bulmuş olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Toplantıya katılan dört ülkenin gerek siyasi gerekse teknik düzeyde iş birliği yapma kararı aldıklarını ifade eden Hacidakis, siyasi düzeyde alınacak kararların uygulamaya konabilmesi adına, dört ülkenin teknokratlarından oluşan bir komite kurulmasını da kararlaştırdıklarını vurguladı.
Hacidakis ayrıca, son aşamasında bulunan East-Med projesi anlaşmasının imza sürecinin hızlandırılması kararını aldıklarını da ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.