DOLAR 32,6019 0.39%
EURO 34,8214 0.24%
ALTIN 2.491,970,31
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ABD Rum’u silahlandıracak

ABD Rum’u silahlandıracak

ABONE OL
01 Temmuz 2019 07:10
ABD Rum’u silahlandıracak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- ABD Senatosu’nun onayladığı ve silah ambargosunun kaldırılmasına ilişkin düzenleme içeren ABD Savunma Bakanlığı bütçesine ilişkin “S 1790” sayılı karar, geçen salı günü ABD Senatosu Dışişleri Komitesi tarafından kabul edilen Doğu Akdeniz’e ilişkin yasa tasarısıyla aynı içeriğe sahip
ABD Senatosu’nun, Güney Kıbrıs’a uygulanan silah ambargosunun kaldırılmasına yönelik bir başka düzenlemeyi onayladığı belirtildi.
Rum basının geniş yer alan haberlere göre, ABD Senatosu’nun onayladığı ve silah ambargosunun kaldırılmasına ilişkin düzenleme içeren ABD Savunma Bakanlığı bütçesine ilişkin “S 1790” sayılı karar, geçen salı günü ABD Senatosu Dışişleri Komitesi tarafından kabul edilen Doğu Akdeniz’e ilişkin yasa tasarısıyla aynı içeriğe sahip.
Alithia gazetesi “Senato, Yasa Tasarısına (lehte) Oy Verdi” başlıklı haberinde, silah ambargosunun kaldırılmasını öngören bir başka düzenlemenin daha Senato’dan geçtiğini yazdı.
İlgili yasa tasarısında, Rus füzelerinin Türkiye tarafında tedarik edilmesinin, Amerikan F-35’lerin satışının yasaklanmasını ve Türkiye’nin uçak üretim sürecinden çıkışını beraberinde getireceğinin vurgulandığını yazan gazete, bu kapsamda ABD Başkanı’ndan CAATSA 2017 yasasının öngördüğü yaptırımların uygulamasının istendiğini belirtti.
Güney Kıbrıs’a yönelik silah ambargosunun kaldırılmasına ilişkin benzer düzenlemenin Milletvekili David Cicilline tarafından sunulduğunu belirten gazete, bunun ise ileriki günlerde onaylanmasının beklendiğini yazdı.
Habere göre, ABD Senatosu tarafından onaylanan yasa tasarısında, Güney Kıbrıs’ın kara para aklanması alanında yapması gereken reformlar ve Rus savaş gemilerine limanlarda kolaylık sağlamamasına ilişkin önkoşullar da dahil edildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.