DOLAR 32,3779 0.18%
EURO 35,0252 -0.21%
ALTIN 2.324,470,23
BITCOIN 2257774-0,98%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ABD UNECO’dan çekildi

ABD UNECO’dan çekildi

ABONE OL
14 Ekim 2017 08:32
ABD UNECO’dan çekildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri AntonioGuterres’in, ABD’nin BM Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nden (UNESCO) çekilme kararından derin üzüntü duyduğu bildirildi.
BM Genel Sekreter sözcülerinden FarhanHaq, günlük basın brifinginde, ABD’nin UNESCO’nun kuruluşundan bu yana örgütte önemli bir rolü olduğuna dikkati çekerek “Genel Sekreter, ABD’nin UNESCO’dan çekilme kararından derin üzüntü duydu.” dedi.
ABD’nin BM Daimi Temsilcisi NikkiHaley ise yazılı bir açıklama yaparak ABD’nin bu kararını savundu.
Temmuzda UNESCO’nun, el-Halil kentini Filistin’e ait bir kültür mirası ilan etmesini, “ölçüyü aşan ve siyasi temelli” bir karar olarak niteleyen Haley, bu kararın ABD’nin örgütte yer alıp almayacağı kararını olumsuz etkileyeceğini daha önce net bir şekilde belirttiklerini kaydetti.
Haley, “ABD, Birleşmiş Milletler sistemi içindeki tüm kuruluşları aynı objektifle değerlendirmeye devam edecektir.” ifadesini kullandı.
İsrail’in BM Daimi Temsilcisi Danny Danon ise UNESCO’yu İsrail karşıtı kararlar almakla suçlayarak örgütün “bedel ödediğini” savundu.
ABD Dışişleri Bakanlığı, UNESCO’dan “İsrail karşıtı tutumu” ve “yapısal reform ihtiyacı” nedeniyle ayrıldığını açıklamıştı.
Bakanlık açıklamasında, “12 Ekim 2017’de Dışişleri Bakanlığı, ABD’nin UNESCO’dan geri çekilme ve kurumda daimi gözlemci statüsünde olma kararını, UNESCO Genel Direktörü IrinaBokova’ya iletmiştir. Bu, kolaylıkla alınan bir karar değildir; UNESCO’daki İsrail karşıtı tutumun devam etmesi ve kurumdaki yapısal reform ihtiyacı gibi ABD’nin taşıdığı endişelerin bir yansımasıdır.” ifadelerine yer verilmişti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.