DOLAR 32,5146 -0.08%
EURO 34,9577 0.31%
ALTIN 2.432,790,41
BITCOIN 2082726-3,82%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ABD’den Türk tarafına dolaylı tehdit

ABD’den Türk tarafına dolaylı tehdit

ABONE OL
22 Şubat 2018 16:24
ABD’den Türk tarafına dolaylı tehdit
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Doherty: ABD, Rum tarafının Akdeniz’deki kaynakları araştırma ve değerlendirme hakkı bulunduğunu kabul ediyor. Olayları izlemekteyiz ve ona göre hareket edeceğiz

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Kıbrıs Büyükelçisi Kathleen Ann Doherty, Güney Kıbrıs’ın tek yanlı ilan ettiği “Münhasır Ekonomik Bölgesi” (MEB) içerisindeki olayları izlemekte olduklarını ve olaylara göre hareket edeceklerini söyledi.
Rum haber kaynaklarına göre, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile bugün görüşen Doherty, meselenin çözülmesi ve Kıbrıs sorunu müzakerelerinin yeniden başlaması ümidini dile getirdi.
Anastasiadis ile verimli bir görüşme yaptıklarını belirten Doherty, Anastasiadis’e ABD’nin, Güney Kıbrıs’ın sözde “MEB”indeki kaynakları araştırma ve değerlendirme hakkı bulunduğunu kabul ettiğini ilettiğini ve Doğu Akdeniz’deki konuların, kendilerini ilgilendirdiğini tekrarladığını kaydetti.
Doherty, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’un, geçen hafta Ankara’ya yaptığı ziyarette, bu konuyu Türk yetkililerle görüştüğünü de belirtti.
Exxon Mobil şirketinin de Güney Kıbrıs’ın sözde “MEB”ine gelmesinin beklendiği konusundaki bir soruya ise Doherty, bugün acil konuları görüştükleri ve ne olacağını görecekleri yanıtını verdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.