DOLAR 32,3676 0.14%
EURO 34,9785 -0.3%
ALTIN 2.323,970,21
BITCOIN 22748061,04%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

AB’den Türkiye’ye tehdit

AB’den Türkiye’ye tehdit

ABONE OL
28 Mart 2018 12:23
AB’den Türkiye’ye tehdit
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Juncker: Türkiye’nin üye ülkelerle ilişkilerini, özellikle de Güney Kıbrıs ve Yunanistan ile geliştirmesi gerekir. AB ve Türkiye arasındaki diyaloğun geliştirilmesi için bu bir gerekliliktir

Varna’da düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker
Türkiye’nin AB’nin gerçek bir ortağı olmasını istediklerini ifade etti, “Stratejik ortaklıkta bizi bir araya getirenler etrafında toplanmak ve bizi bölen konulara çözüm bulabilmek için samimi ve açık bir iş birliği ve diyaloğu sürdürmemiz lazım.” dedi.
Türkiye’yle AB arasında ortak çıkar alanları ile beraberce ele alınması gereken sınamalar olduğunu aktaran Juncker, enerji, güvenlik ve terörle mücadele iş birliğini ortak çalışma alanları arasında saydı.
Türkiye’nin Afrin operasyonuna ilişkin de konuşan Junkcer, her türlü müdahalenin uluslararası hukuk çerçevesinde yapılması gerektiğini ifade etti.
Sığınmacılar konusunda herşeyin mükemmel olmadığını ancak AB ve Türkiye arasında yapılan anlaşmanın etkili olduğunu belirten Juncker, “AB’ye gelen sığınmacıların sayısı yüzde 75 oranında düştü. Bu Türkiye devletinin başarısıdır çünkü Suriye’den gelen birçok sığınmacıyı topraklarına aldılar. Bu da, Türkiye’nin sorumluklarını yerine getirmede ve AB’yle dayanışma gösterme ve gerekeni yapma konusunda büyük bir örnek. Bunun için Türkiye’ye çok teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.
AB’nin anlaşmalar çerçevesinde Türkiye’deki sığınmacılar için mali yardımda bulunduğunu anımsatan Juncker, AB’nin sığınmacılar gerekli miktarda para transferinin gerçekleştirmediğine ilişkin eleştirilere dair olarak da bu katkının yerine getirilebilmesi belirli bir prosedürü izlemek zorunda olduklarını dile getirdi.
“AB’nin 3 milyar avroluk yardım konusundaki sorumluluklarını yerine getirmesine ilişkin herhangi bir şüphe olmamalı.” diyen Juncker, bunu yerine getireceklerini belirtti.
AB-Türkiye ilişkilerine konuşan Juncker, her zaman AB’nin üyeliğini ve bir noktada Türkiye’nin AB’ye alınmasını desteklediğini ifade eden Juncker, “Hiçbir zaman üyelik müzakerelerinin durdurulması taraftarı olmadım. Türkiye ile müzakerelerin devamının garantörüydüm ve öyle olmaya da devam edeceğim.” şeklinde konuştu.
Türkiye’nin üye ülkelerle ilişkilerini, özellikle de Güney Kıbrıs ve Yunanistan geliştirmesi gerektiğini savunan Juncker, AB ve Türkiye arasındaki diyaloğun geliştirilmesi için bunun bir gereklilik olduğunu söyledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.