DOLAR 32,5026 0.27%
EURO 34,5855 0.24%
ALTIN 2.476,94-0,23
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Adil Öksüz’ü NATO sakladı…  Almanya’da FETÖ kışlası…

Adil Öksüz’ü NATO sakladı… Almanya’da FETÖ kışlası…

ABONE OL
17 Ağustos 2020 10:19
Adil Öksüz’ü NATO sakladı…  Almanya’da FETÖ kışlası…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

15 Temmuz darbe girişiminin kilit ismi, FETÖ’nün ‘TSK İmamı’ Adil Öksüz’ün kaçtıktan sonra Amerikan Ordusu ve NATO tarafından kullanılan Almanya’daki kışlada kaldığı iddia edildi. Kışlada 120 FETÖ’cünün barındırıldığı belirtildi.

FacebookTwitterE-Posta ile paylaş
Başarısız darbe girişiminin ardından Türkiye’den kaçan üst düzey FETÖ’cüler ilk olarak, Amerikan Ordusu ve NATO tarafından kullanılan Almanya’daki Heidelberg’in güneyindeki Campbell Kışlası ve onun yanındaki Mark Twain Village’de ağırlandı. İddialara göre, Adil Öksüz de kaçtıktan sonra birkaç ayını bu kışlada geçirdi.

120 FETÖ’CÜ BARINIYOR
Öksüz’ün, halen Almanya’da olup olmadığı sorularına ise, “Kişisel bilgileri koruma yasası” gereği cevap verilmiyor. Heidelberg, kaçak savcı Zekeriya Öz’ün de bulunduğu belirtilen Speyer’e yakın. Böylece, Heidelberg-Speyer-Mannheim ve Ludwigshafen bölgesinin, FETÖ’cülerin ana merkezi olduğu bilgileri de giderek ağırlık kazanıyor.
FETÖ’nün üst düzey elamanlarının getirilip konaklatıldığı bu yerde 120’ye yakın FETÖ’cü olduğu öğrenildi. Bunlar arasında eski asker, doktor, avukat, gazeteci, savcı, hakim, akademisyenler bulunuyor. Şu anda 120 FETÖ’cü ile yaklaşık 300 Suriyeli ya da Afgan göçmen bu kışlada bulunuyor. Kışlanın çevresi tamamen kapalı ve dışarıdan özel bir ekip tarafından korunuyor.
ABD ASKERLERİYLE YAN YANA
FETÖ’cülerin kaldığı Heidelberg’deki kışlanın bir bölümü NATO’ya, bir bölümü ABD askerlerine ait. Aralarında bir sokak var. Bu köyde cami yok, sadece küçük bir kilise var.
Kışlada iki ayrı güvenlik ekibi var. Biri kışlanın içinde diğeri dışarıda. FETÖ’cüler ABD Ordusu ya da NATO’nun onlar için özel pişirdikleri yemekleri yiyorlar.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.