DOLAR 32,3823 0.19%
EURO 35,0961 -0.03%
ALTIN 2.325,220,26
BITCOIN 2280357-0,35%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

AK Parti Sözcüsü Çelik: KKTC egemen bir devlettir

AK Parti Sözcüsü Çelik: KKTC egemen bir devlettir

ABONE OL
25 Kasım 2022 10:40
AK Parti Sözcüsü Çelik: KKTC egemen bir devlettir
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısı devam ederken basın toplantısı düzenledi..

Dış politikada son zamanlarda çok önemli gelişmeler olduğunu belirten Çelik, “Kuşkusuz bunların en önemlisi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Türk Devletleri Teşkilatına Gözlemci üye olarak kabul edilmesidir. Türk Devletlerine, Avrupa Birliği başta olmak üzere bazı ülkelerin attıkları bu adımdan dolayı tehdit, şantaj ya da hedefe koyma gibisinden mektuplar yazmalarını, açıklamalar yapmalarını tamamen reddettiğimizi ifade etmek isterim” dedi.

Kıbrıs Adası’nda iki eşik toplum olduğunu vurgulayan Çelik, şunları söyledi:
“Tek başlarına sorunlu bir adayı, ikiye bölünmüş bir adayı tek temsilcisi Güney Kıbrıs olarak Avrupa Birliği’ne alıyorsunuz. Ondan sonra da tavizi Türk tarafından bekliyorsunuz. Herkesin şunu bilmesi gerekir, her ne olursa olsun bu adada iki eşit toplum var ve KKTC egemen bir devlettir. Hak ve menfaatlerinin korunması konusunda da Türkiye Cumhuriyeti sonuna kadar Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne destek verecektir. Kıbrıs Türk davası, hepimizin davasıdır.”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Çelik, gelinen noktanın KKTC için bir başarı olduğunu belirterek, “Tabii başından sonuna bunu ısrarla takip eden, o toplantıda bunun gerçekleşmesi için büyük bir diplomatik enerji harcayan Sayın Cumhurbaşkanımızın attığı bir imzadır. Bu tarihi bir imzadır, büyük bir başarıdır. Bundan sonrasında da inşallah Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile ilgili yeni gelişmeleri hep beraber göreceğiz” şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.