DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2059884-0,63%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

AK Parti Sözcüsü Çelik;        KKTC’nin hakları sonuna kadar korunacak

AK Parti Sözcüsü Çelik; KKTC’nin hakları sonuna kadar korunacak

ABONE OL
24 Aralık 2019 23:26
AK Parti Sözcüsü Çelik;        KKTC’nin hakları sonuna kadar korunacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ – AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Sevr’in bir benzerinin Akdeniz’de Türkiye’nin önüne Sevilla Haritası ya da Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, İsrail, Mısır, Yunanistan arasındaki bir mutabakat olarak gelmesi karşısında Türkiye, Libya’yla imzaladığı bu antlaşmayla bunu paramparça etmiştir, kendisine Akdeniz’de örülmeye çalışılan duvarı bu şekilde yok etmiştir.” dedi.
Çelik, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında parti genel merkezinde Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı devam ederken gazetecilere açıklamalarda bulundu.
“HUKUK VE DİPLOMASİ”
Türkiye ile Libya arasında imzalanan mutabakata ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Çelik, “İstanbul’da imzalanan güvenlik ve iş birliği mutabakat muhtırası son derece önemlidir. Bizi Antalya Körfezi’ne mahkum etmeye çalışan Yunanistan’da üretilmiş Sevilla Haritası diye bir harita vardı. Buna göre neredeyse Meis Adası’na Meis Adası’nın 4 bin katı kadar egemenlik alanı tanıyorlardı, Meis Adası üzerinden Yunanistan’a. Ana karadan ölçmeden sahip oldukları adalardan egemenlik kıta sahanlığı gibi, deniz yetki alanları gibi birtakım sınırlar ortaya koyuyorlar, neredeyse Cumhurbaşkanımızın dediği gibi Türkiye’yi Akdeniz’e olta atamaz hale getirmeye çalışıyorlar, üstelik de bunu Avrupa dayanışması adı altında bir mahalle dayanışmasını arkalarına alarak veya birtakım Türkiye’ye muhalefet etmek için bunlarla iş birliği yapan devletlerin Akdeniz’deki politikalarını manipüle ederek yapmaya çalışıyorlardı.” diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Akdeniz’deki Sevri Libya’yla imzaladığımız anlaşma ile paramparça ettik.” ifadelerini aktaran Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Fakat nasıl bir idrak düzeyidir ki bazı yorumcular ‘Sevr’in bu konuyla ne ilgisi var, Sevr Lozan ile zaten parçalanmıştı’ diye yorumlar yaptılar. Bahsedilenin tabi anlaşılmadığını net bir şekilde görüyoruz. Sevr’in bir benzerinin Akdeniz’de Türkiye’nin önüne Sevilla Haritası ya da Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, İsrail, Mısır, Yunanistan arasındaki bir mutabakat olarak gelmesi karşısında Türkiye, Libya’yla imzaladığı bu antlaşmayla bunu paramparça etmiştir, kendisine Akdeniz’de örülmeye çalışılan duvarı bu şekilde yok etmiştir. Dolayısıyla hem Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin hem de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin egemenlik haklarının sonuna kadar korunacağı bir kere daha ifade edilmiştir.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.