DOLAR 32,4530 0.26%
EURO 35,1239 -0.09%
ALTIN 2.330,570,48
BITCOIN 22993462,34%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

AK Parti Sözcüsü Çelik;  Sondaj çalışmalarımız devam edecek

AK Parti Sözcüsü Çelik; Sondaj çalışmalarımız devam edecek

ABONE OL
04 Eylül 2019 08:50
AK Parti Sözcüsü Çelik;  Sondaj çalışmalarımız devam edecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında parti genel merkezinde Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı devam ederken basın toplantısı düzenledi, soruları yanıtladı.
Türkiye’nin Doğu Akdeniz ile ilgili hak ve menfaatlerinin korunmasına ilişkin ortaya koyduğu tutuma bazı ülkelerin olumsuz yaklaşımlarının devam ettiğini söyleyen Çelik, bunun Avrupa Birliği değerleriyle uyumlu bir yaklaşım olmadığını ifade etti.
Fransa Cumhurbaşkanı EmmanuelMacron’un Rum Yönetimi ve Yunanistan’ın arkasında olduklarına yönelik açıklamasını anımsatan Çelik, “Bu açıklama sadece bir mahalle dayanışması açıklamasıdır. Ne oradaki gerçeklerle uyum gösteriyor ne de uluslararası hukuka uygun bir açıklamadır.” diye konuştu.
Çelik, Türkiye’nin bölgedeki arama ve sondaj çalışmalarının devam edeceğini vurgulayarak, “Hem Türkiye’nin hak ve menfaatlerinin korunması bakımından hem de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin izin verdiği ruhsat sahalarında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin hak ve menfaatlerinin korunması bakımından bu çalışmalar devam edecek.” dedi.
KKTC makamlarının 13 Temmuz’da ortak bir komite kurulması yönünde teklifte bulunduğunu ve bu teklifin Rum Yönetimi tarafından reddedildiğini hatırlatan Çelik, Rum Yönetimi’nin bir yandan garantörlüğün modasının geçtiğine ilişkin açıklamalar yaparken bir yandan da KKTC’nin hak ve menfaatlerini zedeleyecek adımlar atmaktan çekinmediğini söyledi.
Çelik, “Eğer gerçekten bu konuda düşündükleri şey orada çıkan kaynakların adanın tamamı için kullanılması ise adanın tamamı için bir değerlendirme perspektifine sahiplerse burada yapmaları gereken ilk iş bu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti makamları tarafından dile getirilen ortak komite kararına pozitif yaklaşım sergilemeleri olacaktır.” şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.