DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18341070,44%
Lefkoşa
°

05:01

İMSAK'A KALAN SÜRE

AK Parti Sözcüsü Çelik: Yunan Savunma Bakanı’nın açıklaması bütün Kıbrıs’ı yutmak istediklerini gösterdi
  • Kıbrıs Volkan
  • Türkiye
  • AK Parti Sözcüsü Çelik: Yunan Savunma Bakanı’nın açıklaması bütün Kıbrıs’ı yutmak istediklerini gösterdi

AK Parti Sözcüsü Çelik: Yunan Savunma Bakanı’nın açıklaması bütün Kıbrıs’ı yutmak istediklerini gösterdi

ABONE OL
24 Temmuz 2024 11:57
AK Parti Sözcüsü Çelik: Yunan Savunma Bakanı’nın açıklaması bütün Kıbrıs’ı yutmak istediklerini gösterdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Yunan Savunma Bakanı’nın açıklaması da federal çözüm yönünde herhangi bir iradelerinin olmadığını, bütün Kıbrıs’ı yutmak istediklerini göstermektedir. Ama bu hiçbir şekilde mümkün olmayacaktır.” dedi.

AA’nın haberine göre, Çelik, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısına ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu.

– “Yunan Savunma Bakanı geçmişteki söylemleri tekrar etmiştir”

Çelik, Kıbrıs’ın, Kıbrıs Türkü’nün, Kıbrıs Türk davasının önemli aşamalarından olan Barış Harekatı’nın 50. yıl dönümünün coşkuyla kutlandığını ifade ederek, şöyle konuştu:

“Bir kere daha Yunan Savunma Bakanlığının eş zamanlı olarak yaptığı açıklamalar, Barış Harekatı’nın arkasındaki değerlere nasıl bundan sonra da güçlü bir şekilde sahip çıkmamız gerektiğini göstermektedir. Yunan Savunma Bakanı aynı saldırganlıkla geçmişteki söylemleri tekrar etmiştir. Bütün bunlar karşısında Barış Harekatı aslında Kıbrıs Türklerini koruduğu gibi oradaki Rumları da bu çetelerin elinden kurtaran bir sonuç doğurmuştur.”

Gelinen noktada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ifade ettiği gibi federal çözümün mümkün olmadığını bütün dünyanın gördüğünü vurgulayan Çelik, “Yunan Savunma Bakanı’nın açıklaması da federal çözüm yönünde herhangi bir iradelerinin olmadığını, bütün Kıbrıs’ı yutmak istediklerini göstermektedir. Ama bu hiçbir şekilde mümkün olmayacaktır.” dedi.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.