DOLAR 32,3503 0.25%
EURO 35,1638 0.01%
ALTIN 2.305,401,24
BITCOIN 22930322,70%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Akansoy; Garantiler kalkabilir

Akansoy; Garantiler kalkabilir

ABONE OL
19 Mart 2018 13:04
Akansoy; Garantiler kalkabilir
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akansoy: Rum tarafı, gözünü Kıbrıs Türk toplumuna çevirmeli ve işbirliği perspektifine yoğunlaşmalı. Federal çözümü savunan Kıbrıs Türk siyasi güçlerinin BM parametrelerine dayalı işbirliği modelindeki ısrarına önem vermeli. Rum tarafı Kıbrıs sorunundaki çizgisini gözden geçirirse, garantiler gibi bir dizi hayati öneme sahip konuyu çözme olanağı bulunabilir.

Haftalık Kathimerini gazetesi Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Asım Akansoy’un Kıbrıs sorunundaki son gelişmelerle ilgili değerlendirmesine yer verdi.
Haberini “Çözüme Kadar Çalışmaların Kesilmesinde Israr Ediyorlar… Kıbrıslı Türkler Açısından Müzakerelerin Yeniden Başlaması MEB’deki Gelişmelerden Geçiyor” başlığıyla aktaran gazete, Akansoy’un Kıbrıs Türk tarafının müzakerelerin yeniden başlaması için öne sürdüğü Şartlarda ısrar ettiğini ve Anastasiadis liderliğinin icraatlarından yoğun kaygı belirttiğini yazdı.
Gazeteye göre, her iki tarafın da çözüm iradesi göstermesi durumunda perspektifin perde önüne gelmesi için gerekli bütün ön şartların halen var olduğuna işaret eden Akansoy, Rum siyaset sahnesini, fantezi ve senaryolar yaratan korku ve kaygılar sardığına inandığını belirtti.
Akansoy, “Kıbrıs Rum yönetici sınıfının siyasi eşitlikten ve federasyon parametrelerinden uzaklaştığını gözlemlediğini, güven yaratıcı önlemleri ileri götürmeme sebeplerinin de bu olduğu” görüşünü ortaya koydu.

“Kıbrıs Rum tarafı, gözünü Kıbrıs Türk toplumuna çevirmeli ve işbirliği perspektifine yoğunlaşmalı. Federal çözümü savunan Kıbrıs Türk siyasi güçlerinin BM parametrelerine dayalı işbirliği modelindeki ısrarına önem vermeli” diyen Akansoy, Rum tarafı özeleştiri yapar ve Kıbrıs sorunundaki çizgisini gözden geçirirse, garantiler gibi bir dizi hayati öneme sahip konuyu çözme olanağı bulunabileceğine dikkat çekti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.