DOLAR 32,5748 0.09%
EURO 34,9985 0.35%
ALTIN 2.426,300,15
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Akar: Kıbrıs’taki gelişmeleri yakından takip ediyoruz

Akar: Kıbrıs’taki gelişmeleri yakından takip ediyoruz

ABONE OL
19 Ekim 2022 07:57
Akar: Kıbrıs’taki gelişmeleri yakından takip ediyoruz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Ateş Serbest-2022’nin Seçkin Gözlemci Günü faaliyetlerinde, Kıbrıs ve Ege’de yaşanan gerilime ilişkin açıklama yaptı.

Akar, Kıbrıs’taki gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirterek, Türkiye’nin garantör olarak hak ve sorumluluklarını yerine getirmeyi sürdüreceğini kaydetti.

Akar, “İster Yunanistan ister Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin silahlanma heveslerinin, gerginliği artırmaktan başta bir şeye yardımcı olmayacağını ve bunun olayı bir çözümsüzlüğe doğru götürdüğü herkes tarafından bilinmelidir.” dedi.

Yunanistan ile yaşanan sorunlara ilişkin olarak da konuşan Akar , “Bu sorunların, karşılıklı görüşmeler ve diyalogla çözülebileceğine inanıyoruz. Bu yaklaşımımızı ısrarla sürdürüyoruz” dedi.

“Hiçbir şekilde bir oldubittiye, herhangi bir şekilde istenmeyen bir duruma izin vermeyeceğimizi de herkesin bilmesi lazım. Türkiye olarak bizler daima sorumlu, sağduyulu ve sabırlı bir politika izliyoruz.” Şeklinde konuşan Akar, “Türkiye kimse için tehdit değil, Türkiye güçlü, güvenilir, etkin bir müttefiktir.” Şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.