DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Akar’dan Suriye değerlendirmesi

Akar’dan Suriye değerlendirmesi

ABONE OL
23 Ağustos 2022 16:39
Akar’dan Suriye değerlendirmesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Suriye’nin kuzeyine olası bir operasyona ilişkin açıklamada bulunan Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Ülkemizin ve hudutlarımızın güvenliği için uluslararası hukuk ve meşru müdafaa açısından operasyon yapmak Türkiye’nin en doğal hakkıdır” dedi.

Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılan Kabine Toplantısı’nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Suriye rejimiyle görüşmelerin başlatılıp başlatılmayacağına ilişkin soru üzerine Akar, görüşmelerin şartlara ve duruma bağlı bir süreç olduğunu belirtti.

Olası bir rejimle görüşmede operasyonların akıbetine ilişkin soru üzerine Bakan Akar, “Ülkemizin ve hudutlarımızın güvenliği için uluslararası hukuk ve meşru müdafaa açısından operasyon yapmak Türkiye’nin en doğal hakkıdır” dedi.

Bu konuda ne lazımsa bugüne kadar yaptıklarını bundan sonra da yapacaklaırnı kaydeden Akar, “Ne müdahale gerekiyorsa, terör örgütlerinin arkasında önünde kim olursa olsun yeri ve zamanı gelince yapılır. Bizim için önemli olan ülkemizin hak ve menfaatlerini korumaktır ve bunda da kararlıyız” ifadelerini kullandı.

Bakan Akar, Türkiye Cumhuriyeti’nin hedefinin sadece teröristler olduğunu vurguladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.