DOLAR 32,5947 0.1%
EURO 35,0543 0.47%
ALTIN 2.427,700,20
BITCOIN 2094941-3,76%
Lefkoşa
°

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

AKEL açıkladı;   Akıncı’nın sunduğu haritada Maraş da vardı

AKEL açıkladı; Akıncı’nın sunduğu haritada Maraş da vardı

ABONE OL
12 Ekim 2020 12:53
AKEL açıkladı;   Akıncı’nın sunduğu haritada Maraş da vardı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Alithia gazetesinin haberine göre AKEL Basın Sözcüsü Stefanos Stefanu kapalı Maraş’ın açılmasının Maraş kökenlilerde “haklı olarak öfke ve infial yarattığını, Maraş kökenlilerin bu “yeni suçu tersine çevirmekte” kararlı olduklarını söyledi, şunları ekledi: “Bu kararlılığın sonuç verebilmesi için kapsamlı çözüm müzakerelerinin, Crans Montana’da koptuğu noktadan, uzlaşılmış çerçevede yeniden başlaması gereği öne çıkarılmalıdır. Kaldığımız noktadan devam etmenin, Türk tarafının Maraş’ın Kıbrıs Rum idaresinde olduğu haritayı yeniden sunması anlamına geldiğini hatırlatmak isteriz.”
DİKO Başkanı Nikolas Papadopulos Anastasiadis’in, yukarıda aktarılan açıklaması ile, “düzensiz geri çekilmeye başladığı” görüşünü ortaya koydu, özetle şunları ekledi: “Daha iki ay önce şahsen kendisi ‘gambot tehdidi altında diyalog yapamazsın’ diyordu. Maalesef Anastasiadis ve hükümeti hatalarından ders çıkarmadı. Maraş’ta da aynı beraat ettirme ve Türkiye’nin kışkırtıcı hareketlerini küçümseme politikasını izlerse maalesef, yaptırımların başarılamadığı son Avrupa Konseyi’nde yaşadığımız musibetin aynısını MEB’de de Maraş’ta da yaşayacağız.”
Dayanışma Hareketi Anastasiadis’in ilgili açıklamasına itiraz ederek “bugünkü şartlar altında müzakerelere dönmek Ankara’nın iştahına şartsız ve savaşmadan teslim olmak ve Maraşlıları talihsiz kente Kıbrıs Türk idaresi altında dönmeye itmek demektir. Her halükârda EVKAF topraklarımızın mülkiyetini talep ederek müdahale edecektir.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.