DOLAR 32,5920 0.23%
EURO 34,8129 0.41%
ALTIN 2.420,62-0,48
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

AKEL açıkladı;  Anastasiadis iki devletli çözümü görüştü

AKEL açıkladı; Anastasiadis iki devletli çözümü görüştü

ABONE OL
29 Aralık 2020 10:24
AKEL açıkladı;  Anastasiadis iki devletli çözümü görüştü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Rum Yönetimi Başkanı Anastasiadis, “Anastasiadis bana iki devletli çözüm istediğini söyledi” diyen Başpiskopos II. Hrisostomos’u “yalan söylemekle” suçlarken AKEL Genel Sekreteri Kiprianu da konuştu.
Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu II. Hrisostomos’un, Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, bir görüşmelerinde kendisine iki devlet çözümü istediğini söylediğini açıklaması, Rum tarafında büyük tartışmalar neden oldu.
Anastasiadis yazılı açıklama yaparak, II. Hrisostomos’u yalanlarken, AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu da Anastasiadis’i yalancılıkla suçladı. Kiprianu’nun açıklaması şöyle;
“Gerçek yeniden teyit oldu. Anastasiadis, hiçbir zaman iki devlet çözümü görüşmediğini iddia ederken yalan söylüyor. Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu bu konuyu Anastasiadis ile görüştüğünü birçok kez kamuoyu önünde açıkladı. Cumhurbaşkanı Tatar da 3 Kasım 2020’deki görüşmelerinin ardından Anastasiadis’in önüne iki devlet çözümünü koyduğunu ve muhatabının tamamen olumsuz yaklaşmadığını açıkladı.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.