DOLAR 32,3243 0.22%
EURO 35,0952 -0.11%
ALTIN 2.300,891,04
BITCOIN 23121412,54%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

AKEL Genel Sekreteri Kiprianu;    Federasyoncu Türklerle bir araya geleceğiz

AKEL Genel Sekreteri Kiprianu; Federasyoncu Türklerle bir araya geleceğiz

ABONE OL
24 Kasım 2020 10:18
AKEL Genel Sekreteri Kiprianu;    Federasyoncu Türklerle bir araya geleceğiz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu Astra radyosuna yaptığı açıklamada Türkiye’nin hukuka aykırı hareketler olduğu bariz olmasına rağmen uluslararası toplumun hiçbir tepki göstermemesinden yararlanarak planlarını adım adım yaşama geçirmekte olduğunu ileri sürdü. .
Pakistan ve Azerbaycan’ın KKTC’ni tanıyacağına dair söylentilerin zaten var olduğuna işaret eden Kiprianu, Kıbrıs sorununun çözümü için müzakerelerin yapılmadığı koşullarda yeni oldubittilerin yaratılmasıyla ortaya çıkan tehlikeli duruma ilişkin AKEL’in yüzlerce uyarısını son üç buçuk yıl boyunca Anastasiadis-DİSİ hükümetinin duymazdan geldiğini belirtti. Andros Kiprianu, Türkiye’nin özellikle Maraş’ta yeni oldubittiler yaratma yönünde ilerleyeceğine dair AKEL’in hükümeti uyardığını, ancak hükümetin bunların Türkiye hükümetinin iletişim oyunlarından ibaret olduğu yanıtını vermekle yetindiğini söyledi.
Hepsinden de kötüsünün, Crans Montana’dan sonra Mevlüt Çavuşoğlu iki devletli çözümü dayatma girişiminde bulunduğunda ve buna karşı Mustafa Akıncı ve bazı Kıbrıslı Türk siyasal partiler direndiğinde hükümetin Mustafa Akıncı’yla alay etmeye kalkışması olduğunu dile getiren Kiprianu, mevcut durumda ve bundan sonrasında birlikte neler yapılabileceğini değerlendirmek için federal çözümü destekleyen bazı Kıbrıslı Türk siyasal partilerle önümüzdeki hafta içerisinde bir araya geleceğini açıkladı. Kiprianu, koşullar izin verir vermez, Kıbrıs sorununun çözümü için AKEL’in büyük etkinlikler gerçekleştireceğini de açıkladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.