DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21606860,34%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

AKEL Genel Sekreteri Kiprianu;  Tatar’ın seçilmesi işimizi zorlaştırdı”

AKEL Genel Sekreteri Kiprianu; Tatar’ın seçilmesi işimizi zorlaştırdı”

ABONE OL
09 Kasım 2020 21:56
AKEL Genel Sekreteri Kiprianu;  Tatar’ın seçilmesi işimizi zorlaştırdı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- “Ersin Tatar’ın seçilmesi Kıbrıs sorununun çözüm çabalarında işimizi zorlaştırdı. Biz federasyon çözümünde ısrar edeceğiz ve bu yönde mücadelemizi tırmandıracağız.”
Politis gazetesi AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu bir etkinlikte yaptığı konuşmada, “Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın Kıbrıslı Türklerin liderliğine seçilmesinin, Kıbrıs sorununun çözüm çabalarında işlerini zorlaştırdığını” ileri sürerek Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’i Kıbrıs sorunuyla ilgili inisiyatifler üstlenmeye çağırdığını yazdı.
Kiprianu, Kıbrıs sorununu, BM’nin ilgili kararlarında tanımlandığı üzere, siyasi eşitliğe sahip olacak olan ve üzerinde hem fikir olunmuş olan iki kesimli iki toplumlu federasyon çözümü temelindeki doğru yörüngesine oturtmak, aynı zamanda anlaşmayla sonuçlanacak olan müzakerelere gitmek için çok çaba sarf edilmesi gerektiğini de öne sürdü.
Kiprianu, kendilerinin ve Kıbrıs’ta barış için mücadele eden herkesin, Kıbrıs sorununun, BM kararlarına ve üzerinde hem fikir olunan çerçeveye dayanan iki kesimli iki toplumlu federasyon çözümünde ısrar ettiğini ve edeceğini de savunduğu açıklamasında “bölünmenin kapıyı çaldığını” da ileri sürdü.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r